Presset plejepersonale får flere og flere sygedage

Tjek hvor mange sygedage de ansatte har i din kommune

Der skal både løses flere og mere komplekse opgaver på plejehjemmene. Det kan presse de ansatte og give dem flere sygedage. (Foto: Scanpix / Linda Kastrup)

Efteråret er over os, og måske har du allerede været nede og vende med en forkølelse eller en omgang influenza. Nogle gange er den eneste udvej at melde sig syg og krybe tilbage under dynen.

I 2018 skete det i gennemsnit én dag mere for de ansatte i kommunernes social- og sundhedsområde, end det gjorde året før.

Området dækker de ansatte på plejehjem og i hjemmeplejen. På landsplan er de højdespringere, når det gælder sygedage i kommunerne med næsten 17 dage om året per person. Til sammenligning har de, der underviser i folkeskolerne, 12 sygedage, og de der sidder på kontor 10 sygedage om året.

Her kan du se, hvor mange sygedage social- og sundhedsmedarbejdere havde i 2018 i din kommune:

Kilde: Danmarks Statestik

20 sygedage om året

En af de kommuner, der har problemer, er Kerteminde. Her var de ansatte på kommunens plejehjem og i hjemmeplejen i gennemsnit syge 20 dage om året i 2018.

Ligesom med landsgennemsnittet er det én dag mere per medarbejder, hvis man sammenligner med året før. Og det er højt i forhold til resten af landet.

Kommunens ældre-, handicap- og psykiatriudvalg er da også opmræksom på problematikken.

- Det kan hænge sammen med de ansattes trivsel. I vores undersøgelser kan vi se, at de ansatte skal løbe utrolig hurtigt for at følge med, siger Britt Pedersen (S), der er formand for udvalget.

Fællestillidsmand for de ansatte på kommunens social og sundhedsområde Kåre Villadsen giver hende ret.

- Tid er en stor faktor. Tiden til borgeren bliver mindre og mindre, fordi vi får flere ældre. Hvis vi skal have færre sygedage, skal vi have flere hænder til at tage sig af de ældre, forklarer fællestillidsmand Kåre Villadsen.

Der kommer flere ældre, og i følge Kåre Villadsen er de ældre også blevet dårligere.

- De bliver udskrevet meget tidligere fra sygehusene, og det gør, at vi skal løse flere, større og mere komplekse opgaver. Det presser vores medarbejdere, siger Kåre Villadsen.

Nye tider med bedre trivsel

Tallene er fra 2018, og siden da er Kerteminde Kommune da også trukket i arbejdstøjet i forhold til at nedbringe antallet af sygedage. For det har for mange negative konsekvenser, fortæller formanden for ældre-, handicap- og psykiatriudvalget Britt Pedersen.

- Flere syge, betyder flere vikarer. For borgerne betyder det, at det er mange forskellige mennekser, der skal tage sig af dem. Det koster også penge for forvaltningen at have vikarer, og en presset økonomi betyder, at vores ansatte skal løbe endnu stærkere, siger hun.

For at nedbringe antallet af sygedage har Kerteminde Kommune lavet omfattende trivselsundersøgelser og ændret i ledelsessturktureren.

Bodil Hellum er en del af den nye ledelse på Fjordly Plejecenter. For hende har det været alfa og omega for trivslen, at medarbejderne har fået mere indflydelse på deres vagtplan (Foto: PRIVATFOTO)

Et af de plejecentre, der for alvor har rykket sig, er Fjordly Plejecenter. I løbet af foråret fik de ny ledelse, og siden februar er antallet af de ansattes sygedage mere endhalveret.

- Vi har lyttet til vores medarbejdere. Det betyder, at der skulle justeres i vagtplanerne. Nu har vi nok medarbejdere på arbejde, når der er mest brug for dem, fortæller leder af plejecenteret Bodil Hellum.

Hvis Fjordly Plejecenter holder deres fraværsprocent nede, kan de komme under ti fraværsdage per medarbejder i 2019. Det giver mere rum i økonomien, og ifølge plejcenterets leder kan forskellen i hverdagen allerede mærkes.

- Nu har vi nogle meget engagerede og motiverede medarbejdere. Man kan også mærke på borgerne, at det er blevet bedre for dem, at være her, siger Bodil Hellum.