Psykiater: Han gør det af spænding

Det er en kombination af spænding og seksuel lyst til at have sex med mindreårige, der får gerningsmanden til at forgribe sig på børn, siger pyskiater

Det er en kombination af spænding og seksuel lyst til at have sex med mindreårige, der får gerningsmanden til at forgribe sig på børn, siger pyskiater (© DR)

Den mand, der har to gange på tre uger har forgrebet sig på to mindreårig piger i Vester Skerninge og Refsvindinge, tænder på at have sex med helt unge piger, siger psykiater Henrik Day Poulsen.

- Dels er det nok hans seksuelle perversion, altså det at han tænder på at have sex med mindreårige piger, og så er der også nogle af de her personer, der bliver tændt af selve spændingen ved at begå en forbrydelse. Mit gæt er at det er en kombination af spænding og seksuel lyst til at have sex med mindreårige, der får ham til at gøre det, siger Henrik Day Poulsen.

Henrik Day Poulsen vil ikke afvise at gerningsmanden vil slå til igen.

- Vi ved jo, at jo flere gange man begår kriminalitet, jo større er risikoen for at man gentager den. Han har gjort det to gange inden for tre uger, og det er jo rimeligt hyppigt, siger han.

Henrik Day Poulsen til ikke afvise, at den store opmærksomhed, som de to overgreb har fået i medierne kan skærpe gerningsmandens lyst til at gøre det igen, men samtidig kan den fornyede opmærksom også være med til at skræmme gerningsmanden, så han kryber lidt i skjul. Men gerningsmandens seksuelle lyster kan være en udfordring for ham at styre.

Facebook
Twitter