Ramt af smædekampagne: Borgmester overvejer at hive avis i retten

Otte falske læserbreve i fynske aviser har forsøgt at så tvivl om borgmesters hæderlighed.

Avisen er blevet brugt som nyttig idiot af falsk læserbrevsskribent, mener borgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune Christian Thygesen (V). (Foto: Dr Fyn)

Otte falske læserbreve i Fyns Amts Avis og Fyens Stiftstidende har siden december forsøgt at så tvivl om Faaborg-Midtfyns borgmester Christian Thygesens (V) hæderlighed.

”Christian Thygesen er en katastrofe for kommunen,” lyder det i et af læserbrevene. ”Tjener Thygesens venner på asylansøgere?” lyder det spekulativt i et andet læserbrev.

Brevene er ifølge Fyns Amts Avis sendt fra forskellige adresser, fra forskellige ip-adresser og under forskellige navne.

Chefredaktør på Fyens Stiftstidende Poul Kjærgaard betragter sagen som meget alvorlig. Han er endnu ikke sikker på, om avisen har fundet alle falske læserbreve.

- Men vi skal have kortlagt fejlen og sikre, at det ikke sker mere, siger han.

- Avisen er brugt som nyttig idiot

Sagens hovedperson, borgmesteren, overvejer at gå rettens vej for at få renset sit navn.

- Avisen er brugt som nyttig idiot. De har efterfølgende gjort et stort stykke arbejde for at afdække sagen og også forsøgt at give mig oprejsning, men jeg overvejer stadigvæk, om der bør være et strafferetsligt efterspil, siger han.

Sagen er meget usædvanlig. Forskningschef ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Vibeke Borberg kender ikke til lignende sager.

Hun forventer, at en eventuel sag vil lande på en bøde, som avisen måske kommer til at betale.

- Hvis forfatteren ikke er kendt, kan ansvaret falde tilbage på mediet, siger Vibeke Borberg.