Ramte sten på motorvej i nat: Mine børn kunne have mistet deres far

I nat kom Torben Radoor kørende på motorvejen og kørte hen over sten, der blev kastet fra bro.

Torben Radoor påkørte en af de sten, som blev kastet fra en motorvejsbro natten til onsdag. Heldigvis skete der kun materielle skader. (Foto: Malou Freimann Olesen - DR Fyn)

- Jeg har en datter på syv og en søn på fem. De kunne have stået uden deres far i dag.

Et forfærdeligt scenarie var ved at blive til virkelighed, da Torben Radoor, kort før klokken et i nat var på vej hjem.

Han var netop kørt ind på den fynske motorvej og var lige kommet op i fart, da han opdagede et objekt, der blev kastet ned fra en motorvejsbro.

- Der var mørkt og diset på det tidspunkt af døgnet. Og pludselig ud af den blå luft så jeg, at der kom noget ned fra broen. Jeg tænkte ikke over, hvad det var, før jeg så, at det lå lige foran mig. Så jeg nåede ikke at reagere og kørte direkte hen over stenen, fortæller Torben Radoor.

En sten, som politiet fortalte ham, vejede mellem 30 og 50 kg.

Herefter tog familiefarens instinkter over. Han fik standset bilen, sat katastrofeblinket til og ringet 1-1-2. Da bilen holdt stille, speedede adrenalinen op, og Torben Radoor mærkede en stærk smerte i sin venstre side.

- Jeg troede først, at jeg havde slået hovedet ind i vinduet. Men det er så airbaggen, der har givet mig en på hovedet. Så derfor tog jeg mig til hovedet, og kiggede på min hånd, for at se om der skulle være blod, fortæller han.

Ambulance og lægebil var fremme med det samme. De kunne hurtigt undersøge og frigive Torben Radoor. Alligevel gik der nogle timer, før han endelig var hjemme igen. På grund af efterforskningen, var han først hjemme kl. 5.30 i morges, hvor politiet kørte ham hjem.

Med kun lidt over to timers søvn var Torben Radoor dog ikke i tvivl. Oplevelsen skulle ikke slå ham ud. Derfor var han her til eftermiddag ude for at købe de to vigtigste julegaver - dem til sine børn.

- Jeg er fast besluttet på, at når jeg kører hjem i dag, så kører jeg præcis den samme rute som i nat. Jeg kører lastbil til daglig, og jeg kommer til at køre der mange gange. Så det er ikke dét, der skal ødelægge det for mig.

Torben Radoors bil er nu ved at blive undersøgt af politiets kriminalteknikere. Selvom han er påvirket af situationen, er han bare glad for, at der kun er sket materielle skader. Sådan gik det nemlig ikke, da en 33-årig tysk kvinde sidste år blev dræbt af en sten, der blev kastet fra nøjagtig samme motorvejsbro.

- Sidste år kostede det et liv. Det var det tæt på at gøre i dag igen. Så hvis du ved noget, så meld det til politiet, lyder opfordringen fra Torben Radoor.

Har du oplysninger i sagen, kan du kontakte Fyns Politi på 1-1-4.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk