Rebellen erkender: Jeg passede ikke godt nok på mit personale

Ole Sørensen erkender, at han ikke har været en synlig leder, som har passet godt nok på sit personale.

Ole Sørensen bliver kaldt en rebel, fordi han er en leder, som ikke kan lide regler og normer. I stedet vil han gerne lave aftaler: "For dem kan vi ikke bryde så let," siger han. (Foto: Sine Skott - DR Fyn)

Ole Sørensen har i tyve år arbejdet i socialpsykiatrien på Langeland. Før han kom til øen, var der ingenting. Nu er der 22 ansatte, som Ole Sørensen er leder for. Men til forskel fra andre chefer, så gider han ikke at sidde bag skrivebordet. Han vil ud til borgerne. En stil, som flere 100.000 danskere tilkender giver, at de bakker op om.

Tirsdag aften holdt DR Fyn et arrangement, hvor interesserede kunne stille spørgsmål til rebellen. Fra salen lød et af spørgsmålene:
- Forventer du, at dit personale arbejder lige så meget som dig?
- Nej, for jeg har hørt, der er noget, der hedder en overenskomst, griner han.

Spørgsmålet kommer efter, at Socialtilsynet i en rapport beskriver, at personalet føler, at de ikke har nok tid og kompetencer til at løfte de mange opgaver. Tilsynet udpensler desuden, at socialpsykiatri-tilbuddet Hjørnet har brug for en synlig ledelse.

- En synlig leder er at behandle sit personale ordentligt, men det har jeg ikke været god til, erkender Ole Sørensen.

- Derfor er jeg ikke daglig leder af Hjørnet længere.

Rebellen holder dog fast i, at han synes, at landets socialrådgivere ikke bør gå hjem, hvis der sidder en borger i nød klokken halv fire.

- Der er vi simpelthen nødt til at være fleksible, siger rebellen, som mener, at kommunerne godt kunne undvære Socialtilsynet helt.

Rebellen holder dog fast i, at han synes, at landets socialrådgivere ikke bør gå hjem, hvis der sidder en borger i nød klokken halv fire.

Opslået af DR Nyheder på 27. januar 2016

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på fyn@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.