Region Syddanmark: Naivt at tro Bios er klar 1. januar

Ambulanceselskabet Bios har haft svært ved at rekruttere reddere, og Region Syddanmark er forberedte på, at vanskelighederne kan fortsætte efter nytår.

Den 31. december udløber indkøringsperioden for Bios. Herefter kan Region Syddanmark udregne bod, hvis ikke selskabet overholder kontrakten. (© dr)

Det er naivt at tro, at ambulanceselskabet Bios fra 1. januar kan levere det antal ambulancer, som er en del af aftalen med Region Syddanmark. Det er meldingen fra Mads Haugaard, direktør for sundhed i regionen.

Bios har siden 1. september kørt i ambulancer i Region Syddanmark, men siden begyndelsen har det været nødvendigt at købe ekstra ambulancer hos operatøren Responce, der kører ambulancerne i Trekantområdet. Det kan også blive nødvendigt i det nye år, lyder det fra regionen

- Vi er forberedt på, at specielt Bios vil få problemer. Det er ingen hemmelighed, for de har haft udfordringer i hele indkøringsperioden, siger han.

Den 31. december udløber ambulanceselskabets fire måneders prøveperiode. Dermed bliver det muligt for regionen at udregne bod, så Bios kan straffes økonomisk, hvis ikke selskabet kan stille med det antal beredskaber, der står i kontrakten. Ifølge Morten Hansen, direktør i Bios, er selskabet tæt på at nå deres idealbemanding på 550 reddere.

- Vi er 80 mand fra målet, så vi undgår ikke overarbejde i det nye år, men slet ikke i det omfang, som vi begyndte med. Nu er vi på et niveau, der ikke er unormalt i branchen, siger han og tilføjer:

- Vi er klar til det nye år, og klar til at leve fuldt op til kontrakten med Region Syddanmark.

På trods af Bios har haft opstartproblemer, oplyser Region Syddanmark, at selskabet har overholdt målene for, hvor hurtigt ambulancerne skal være fremme.