Regnskab: Universal Robots næsten fordobler omsætningen

Den fynske robotvirksomhed Universal Robots præsenterer regnskab med fremgang.

På verdensplan beskæftiger Universal Robots mere end 150 medarbejdere. (Foto: Universal Robots © Universal Robots)

Robotvirksomheden Universal Robots i Odense stormer fortsat fremad. Her til morgen har virksomheden offentliggjort deres regnskab for 2015. Det viser, at Universal Robots næsten fordoblede forretningen i forhold til året før.

Universal Robots' omsætning - altså de penge, de fik ind i butikken - steg med 91 procent, og overskuddet før skat steg 122 procent i forhold til året før.

Overskuddet lyder på 65,4 millioner kroner før skat.

Fremgangen imponerer direktøren for Universal Robots, Enrico Krog Iversen.

- På toplinjen er det nogenlunde som forventet, men på bunden er det bedre, end vi havde turde håbe på, siger direktøren til DR Fyn.

- Vi har fået bedre fat i markederne rundt omkring i verden, end vi havde troet, og så har vi drevet forretningen mere effektivt, end vi havde turde planlægge efter, da vi lagde vores budget, forklarer han.

I 2015 blev 45 procent af virksomhedens robotter leveret til industrien i Europa, 30 procent til Nord- og Sydamerika og 25 procent til Asien.

Universal Robots laver industri-robotter og har specialiseret sig i robotarme til brug i industrien. De såkaldte collaborative robots, altså samarbejdende robotter, er ifølge direktøren årsagen til succesen, da den danske virksomhed har en førerposition i verden.

Universal Robots solgte deres første robot i 2008. Sidste år blev den fynske virksomhed solgt til amerikanske Teradyne for 1,9 milliarder kroner.

Direktøren forventer, at virksomheden vil blive i Danmark også i fremtiden.

Kort om virksomheden

  • Universal Robots ligger sammen med andre spirende robotvirksomheder i det, der kaldes Robotic Valley i Odense.

  • Virksomheden blev grundlagt i 2005 af tre forskere, der ønskede at gøre robotteknologi tilgængelig for alle ved at udvikle små brugervenlige industrirobotter.

  • Universal Robots blev solgt i maj 2015 til amerikanske Teradyne.

Facebook
Twitter