Regnskab: Universal Robots næsten fordobler omsætningen

Den fynske robotvirksomhed Universal Robots præsenterer regnskab med fremgang.

På verdensplan beskæftiger Universal Robots mere end 150 medarbejdere. (Foto: Universal Robots © Universal Robots)

Robotvirksomheden Universal Robots i Odense stormer fortsat fremad. Her til morgen har virksomheden offentliggjort deres regnskab for 2015. Det viser, at Universal Robots næsten fordoblede forretningen i forhold til året før.

Universal Robots' omsætning - altså de penge, de fik ind i butikken - steg med 91 procent, og overskuddet før skat steg 122 procent i forhold til året før.

Overskuddet lyder på 65,4 millioner kroner før skat.

Fremgangen imponerer direktøren for Universal Robots, Enrico Krog Iversen.

- På toplinjen er det nogenlunde som forventet, men på bunden er det bedre, end vi havde turde håbe på, siger direktøren til DR Fyn.

- Vi har fået bedre fat i markederne rundt omkring i verden, end vi havde troet, og så har vi drevet forretningen mere effektivt, end vi havde turde planlægge efter, da vi lagde vores budget, forklarer han.

I 2015 blev 45 procent af virksomhedens robotter leveret til industrien i Europa, 30 procent til Nord- og Sydamerika og 25 procent til Asien.

Universal Robots laver industri-robotter og har specialiseret sig i robotarme til brug i industrien. De såkaldte collaborative robots, altså samarbejdende robotter, er ifølge direktøren årsagen til succesen, da den danske virksomhed har en førerposition i verden.

Universal Robots solgte deres første robot i 2008. Sidste år blev den fynske virksomhed solgt til amerikanske Teradyne for 1,9 milliarder kroner.

Direktøren forventer, at virksomheden vil blive i Danmark også i fremtiden.

Kort om virksomheden

  • Universal Robots ligger sammen med andre spirende robotvirksomheder i det, der kaldes Robotic Valley i Odense.
  • Virksomheden blev grundlagt i 2005 af tre forskere, der ønskede at gøre robotteknologi tilgængelig for alle ved at udvikle små brugervenlige industrirobotter.
  • Universal Robots blev solgt i maj 2015 til amerikanske Teradyne.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på fyn@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.