Responce dækker Bios-huller: Ambulancereddere siger fra

Responce har siden 1. september hjulpet Bios, men nu siger redderne fra.

Reddere fra Responce søger andre veje på grund af pres, lyder det fra fællestillidsmanden.

Flere måneder med udstationeringer i blandt andet Odense begynder nu at sætte sine spor blandt ambulanceredderne hos Responce.

Selskabet, der oprindeligt kun skulle køre ambulancerne i Trekantområdet, har siden 1. september dagligt haft mindst tre ambulancer placeret forskellige steder i Region Syddanmark.

Det er sket for at lukke hullerne i konkurrenten, Bios', vagtplan.

Men nu siger Responce-redderne fra, fortæller fællestillidsmand, Stefan Fyhn.

- Folk er triste, kede af det og har en dårlig arbejdsmoral. De er kede af at tage på arbejde til 12 timer, hvor de ved, at de skal være af sted i bilen en hel dag, siger tillidsmanden til DR Fyn.

Utilfredsheden er ikke blevet mindre af, at redderne i slutningen af november sidste år blev lovet en normalt ambulancedrift fra 1. januar. Men det er altså ikke sket, understreger Stefan Fyhn.

Han har nu bedt Responces ledelse om at tage sagen op med regionen.

- Folk er på vej ud af faget. De kigger på alternativer, og det er ikke alternativer i Region Syddanmark. Det er noget helt andet eller ambulanceopgaver for andre udbydere, siger Stefan Fyhn.

Direktør hos Responce, Michael Sørensen, fortæller til DR Fyn, at man har kontaktet Region Syddanmark for at diskutere sagen.

Konstitueret sundhedsdirektør i Region Syddanmark, Mads Haugaard, vil ikke kommentere sagen i pressen.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på fyn@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.