Rivalisering efterskoler gik over stregen: 15 hætteklædte elever sendt hjem for hærværk

Drillerier på sidste skoledag gik over gevind, da en stor flok efterskoleelever fra Oure Efterskole smadrede vinduer og antændte romerlys på naboskole.

Natten til mandag stormerde mellem 100-150 elever fra Oure Efterskole naboskolen Vejstrup, hvor der blev smadret vinduer og antændt romerlys (Foto: Erik Nielsen)

Det får konsekvenser for 15 elever på Oure Efterskole, at der natten til mandag blev udøvet hærværk på Vejstrup Efterskole. De to skoler ligger under to kilometer fra hinanden.

De er nemlig sendt hjem fra skolen på det, der kaldes "en tænker".

Det sker efter, at en større gruppe på op mod 150 elever - herunder mange klædt med hætter - valgte at storme naboskolen, hvor de smadrede ruder og satte gang i skolens brandalarmer.

Ifølge forstander på Oure Efterskole, Carsten Petersen, er drillerier mellem de to skoler normale. Men denne episode tager han stærk afstand fra.

- Det her er stukket af i forhold til, hvad vi overhovedet havde kunnet forestille os, fortæller han.

Ifølge ham er det en mindre gruppe elever, der har stået bag selve hærværket, og det er altså nogle af dem, der nu er blevet sendt hjem.

- Eleverne er sendt hjem, så vi kan lave en reel afklaring af, hvad der er sket. Vi har haft flere medarbejdere, der har siddet morgen til aften for at udrede, hvad der er sket, siger Carsten Petersen.

Derfor siger han, at antallet af elever, der er sendt hjem, kan stige, i takt med at der kommer mere klarhed over situationen.

Berørte elever

På Vejstrup Efterskole er eleverne dybt berørte af situationen, fortæller forstander Michael Bjørn.

- Vores elever har følt sig krænkede, og det har de bestemt også haft grund til. Det har været voldsomt, at der pludselig kommer en stor gruppe hætteklædte eller tildækkede personer ind, hvor de bor.

At rivaliseringen mellem de to skoler er gået så vidt, overrasker Carsten Petersen.

- Vi har aldrig set det før, og vi er overraskede. Men vi lægger os fladt ned. Vi har ikke været gode nok til at styre vores elever, og ansvaret ligger hos os, siger han.

Den anger møder Michael Bjørn da også.

- Det har ikke været nødvendigt at banke i bordet, for de (Oure, red.) er jo så kede af det her. Når det her er faldet til ro, så skal vi tale om, hvordan vi undgår en lignende situation, siger han.

Episoden er blevet meldt til Fyns Politi.

Opdateret: I en tidligere version af artiklen fremgik det at alle eleverne var hætteklædte, og at det var romerlys, der antændte brandalarmerne. Pyroteknikken blev kun antændt på Oures ejendom. Derudover stod det nævnt, at alle de hjemsendte tog del i hærværket, hvilket ikke er korrekt.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter