Rock'n'roll frisører klipper rockstjerner på festivaler

The Container Barber klipper verdensstjerner og scenefolk på Tinderbox.

Frisør Jesper Dyrby i eventcontaineren. Til daglig står den som en frisørsalon i Odense, men ofte bliver den rykket ud til festivaler og andre events.

En container, en dygtig frisør og en frisørstol med en rockstjerne i.

Konceptet er simpelt, og reglerne er helt klare.

- Du kommer ind i containeren, og du har ikke pissemeget at skulle have sagt. Vi bestemmer, for vi ved godt, hvordan en rockstjerne skal se ud, siger en af mændene bag konceptet, The Container Barber, Jesper Dyrby.

Sådan ser det ud, når containeren er foldet ud og klar til festival. (Foto: Søren Lynggaard)

Jesper ligner selv en rock'n'roller med langt hår, skæg og tatoveringer, og arbejdsuniformen er en lædervest syet til med logoer fra bands og festivaler.

I løbet af de seneste tre år har han og et hold frisører og barberer klippet og forkælet musikere, truckdrivers og roadies i artistområdet på festivalerne Tinderbox, Northside og Haven.

Og gennem tiden har gutterne haft store stjerner som Bon Iver, N.E.R.D og Kings Of Leon under kærlig behandling.

Det er os, der er rockstjernerne

Jesper Dyrby kalder deres container for deres scene. Den er helt åben på langs, og to gamle barberstole vender ud mod åbningen, så når man sidder i dem, ser man ud over artistområdet.

- Når vi står der, betragter vi os selv som om, det er os, der er rockstjernerne, for de kommer til os jo. Så vi bytter rollerne om på en eller anden mærkelig måde, siger Jesper Dyrby.

Og det er tit, at artisterne gerne vil have et minde med derfra.

- Det ender med at mange af dem kommer hen til os og spørger: "Må vi ikke godt tage et billede af jer?"

Forkælelse for kunstnere og hjælpere

I denne uge er 'The Container Barber' rykket ud i artistområdet på Tinderbox Festival, hvor de klipper verdensstjernerne og alle deres hjælpere ganske gratis.

- Konceptet er lavet til festivaler – til at servicere de folk, der er i artistområderne. Så når alle er glade, så kommer kunstnerne også, og så performer de også bedre, siger Jesper Dyrby.

Ideen til frisørsalonen bag scenen kom en sen aften. Jepser Dyrby og hans kollega Ulrik Buhl havde set en koncertfilm, drukket øl og røget cigaretter en hel aften.

Man må gerne ryge og drikke i containeren, og man bliver tilbudt en god stærk sjus, mens man bliver forkælet i frisørstolen, når man besøger The Container Barber. (Foto: Anne Mette Thrane - DR Fyn)

- Så kom vi til at snakke om, at vi burde tilbyde vores hjælp. Og det var mest møntet til truckdrivers og scenefolk og alt det der, siger Jesper Dyrby.

Men siden de startede, er konceptet blevet meget populært. Så nu kommer de store stjerner også forbi de gamle, rå læderstole for at få rettet frisuren og få en sjus, mens de venter på at spille. Men det tager Jesper Dyrby og kollegaerne med ro.

- Vi sætter os ikke ned og bladrer programmet igennem. Dem, der kommer her, er ens. Om du så er lastbilchauffør, roadie, eller hvad fanden du så er, siger han.

Facebook
Twitter