Sådan kommer Danmarks næste letbane til at se ud

Odense Letbane løfter sløret for, hvordan letbanevognene og -stationerne kommer til at se ud, når letbanen åbner i slutningen af 2020.

  • (Foto: Odense Letbane (Grafik))
  • (Foto: Odense Letbane (Grafik))
  • (Foto: Odense Letbane (Grafik))
1 / 3

Rød og lys beige.

Det er de to primære farver, som Odense Letbane kommer til at bære. Togene vil være malet i beige, mens sæderne, logo og dele af dørene vil være malet i rød.

På en udstilling i Odeon i Odense har samarbejdspartnere i dag fået fremvist designet - og tankerne bag - den kommende letbane i Odense.

Ifølge folkene bag Odense Letbane er bybilledet allerede præget af røde teglstenstage og grønne områder, og det har været inspiration til, hvilke farver vognene og stationerne skulle have.

- Jeg har selv deltaget i store dele af designprocessen sammen med Stadler og Comsa og vores øvrige samarbejdspartnere. Jeg kan stå inde for, at vi har arbejdet grundigt med at finde frem til den helt rigtige letbane til Odense med høj funktionalitet og et udseende, som passer til Odense, siger administrerende direktør Mogens Hagelskær til DR.

Tilgængelighed er nøgleordet

Udover farverne er designet på perronerne også blevet offentliggjort. Her har man lagt vægt på tilgængelighed. Derfor er alle perroner i højde med vognenes gulv, ligesom røde LED-lysbånd på stationernes hjørner skal gøre det muligt at se dem på afstand.

- Stationsdesignet vil være kendetegnet af afrundede hjørner og brug af kontraster. Perronkanten samt det meste inventar vil blive holdt i mørke farver, mens glasflader på læskurene og god belysning giver overskuelighed og tryghed. Desuden vil de fleste stationer have et træ på selve perronen – hvilket er lidt specielt for Odense Letbane, siger Mogens Hagelskær i en pressemeddelelse.

Odense Letbane viser resultatet af designindsatsen på en udstilling i Borgernes Hus fra mandag 16. april og tre uger frem. Her kan alle interesserede kigge forbi og se designet samt læse om dets tilblivelse.

Letbanen forventes at åbne i slutningen af 2020.

Facebook
Twitter