Se billederne: Sådan gik det, da haveejere (endelig) kunne komme på genbrugspladsen

Hjemmeværn og vagter var tilkaldt for at forhindre kaos, men så galt gik det ikke.

Så kom dagen, som mange haveejere havde glædet sig til: Dagen, da genbrugspladserne igen åbnede for private.

Kommunernes Landsforening har efter en vurdering fra Styrelsen for Patientsikkerhed valgt, at genbrugspladserne godt kunne åbne igen uden stor smittefare.

Og selvom der var kø flere steder, da portene gik op, udeblev kaosset.

Her kan du se billeder fra åbninger flere steder i landet efter de 20 dages lukning.

 • Solen var på vej op, da klokken slog syv og én af Fyns største genbrugsstationer åbnede. Allerede en halv time før holdt mange i kø for at komme af med affaldet. (Foto: Thea Bjørn)
  1 / 10
 • Sydvestjyske haveejere dannede også en lang kø ved Måde nær Esbjerg. Genbrugspladsen havde forberedt sig på åbningen med skilte, og en privat vagt iført ansigtsmaske stod klar foran pladsen. (Foto: Bo Bechsgaard)
  2 / 10
 • Forrest i bilkøen i Måde holdt Erik Rasmussen, der dukkede op en time før åbningen. Han havde i forvejen ventet længe på at komme af med sit haveaffald. - Lige fra den første dag, de stoppede, har vi haft det stående på traileren. Det har været lidt ærgerligt, for vi vil gerne bruge traileren hele tiden, forklarede han. (Foto: Bo Bechsgaard)
  3 / 10
 • Hjemmeværn, vagter og driftsarbejdere blev instrueret i at holde styr på køerne. Her ses Per Ole, som hjalp med at dirigere trafikken i Middelfart. Heldigvis blev det en stille morgen, hvor der var god plads til alle. (Foto: Agnes Dalhoff Pedersen)
  4 / 10
 • Pensionerede John Sander Christiansen havde forventet kø og vagter ved genbrugspladsen i Hjørring Ø. Selvom der er god plads mellem folk, har han en lille bekymring. - Giver man nogen en lillefinger, kan de nemt tage hele hånden. Jeg kunne være bange for påsken. Hvis de gode intentioner falder til jorden, vil det være skrækkeligt, siger han. (Foto: Emilie Jensen)
  5 / 10
 • På genbrugsstationen i Slagelse har de lavet et bookingsystem, hvor private kunder kan booke sig en tid, når de skal aflevere affald. På bare en time havde 1.000 borgere booket en tid. - Vi har en vagt til de fleste pladser, for der er givetvis nogen, der ikke har hørt, at man skal booke en tid, eller de vil tage chancen alligevel, fortæller Allan Johansen, der er vicedirektør hos AffaldPlus. (Foto: PRIVAT)
  6 / 10
 • Jesper Hansen skulle af med flere trailerlæs fra sin kolonihave. Han har glædet sig til, at jord, sten og træ ikke skal rode, men der er også en anden grund til, at han meget gerne vil af med det hurtigst muligt. - Vi har haft nogle brande i Nyborg, og jeg er utryg ved at have de her brædder liggende, for brandstifteren er ikke fundet, siger han, imens hans far hjælper med at læsse af. (Foto: Jonatan Grau Møller)
  7 / 10
 • Selvom der i Odense var kø ved alle otte genbrugsstationer, da de åbnede klokken syv og otte, var der kun to biler at spore på pladsen på Stadionvej klokken ni. (Foto: Sine Skott)
  8 / 10
 • Hos direktøren for Glostrup Forsyning, Bo Nørbjerg, havde man også forventet et større rykind, end det blev til. - Vi har fået en del henvendelser gennem vores kundeservice og på sociale medier. Så vi har oplevet et pres for at genåbne, siger han og vurderer, at de manglende køer skyldes, at folk har lyttet til myndighederne. (Foto: Bo Nørbjerg)
  9 / 10
 • Benny Andersen synes, det er den rigtige beslutning at åbne genbrugspladserne nu. - Jeg er meget glad for, at den er åbnet, siger han, som både skal af med affald for sin bror og sig selv. - Hvorfor er det så vigtigt at komme af med det i dag? - Traileren er helt fyldt op fra top til tå. Hvis den når at få regn og fugt, bliver det svært at komme af med. (Foto: Jonatan Grau Møller)
  10 / 10
Facebook
Twitter