Selv de mest syge skal arbejdsprøves: Charlotte arbejder 28 minutter om ugen

- Loven siger, at vi skal have den mindste ressource ud af enhver borger, siger Dan Gørtz (V), fmd. for beskæftigelsesudvalg i Assens.

Charlotte Poffler laver 10 dymostrimler på sin arbejdsdag i Glamsbjerg Fritidscenter. Centerleder Dennis Christensen har hende i praktik to gange 30 minutter ugentligt. Effektiv arbejdstid 28 minutter samlet set.

14 minutter med en dymo.

Det er alt, hvad Charlotte Poffler kan klare på en arbejdsdag. Hun er en af de meget syge borgere, som kommunerne stadig sender i virksomhedspraksis, selv om arbejdsprøvning af de svageste blev udsat for skarp kritik i efteråret.

Charlotte Poffler fra Glamsbjerg i Assens Kommune lider af gigt. Hun er nu i gang med sin anden praktikperiode af 13 ugers varighed.

To gange om ugen møder hun op i Glamsbjerg Fritidscenter for at arbejde en halv time. På den dag formår hun at arbejde i 14 minutter.

- Jeg begynder at få ondt i nakken og hovedet, siger Charlotte Poffler, der selv føler, at det er pinligt og ydmygende.

Tilbage i efteråret advarede flere eksperter om, at praktikforløbene kunne gøre borgerne endnu mere syge, end de var i forvejen.

- Det er ikke acceptabelt, hvis kommunerne tvinger mennesker til at gøre noget, som gør dem mere syge, slog beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) fast på et samråd i oktober.

Charlotte Pofflers eksempel var et af dem, der var årsag til samrådet. Her et halvt år efter er hun ikke desto mindre i gang med endnu et praktikforløb.

I Assens Kommune fastholder de nemlig arbejdsprøvningen, selv for de mest syge borgere. Det fortæller formanden for kommunens Erhvervs og Beskæftigelsesudvalg, Dan Gørtz (V).

- Det siger loven, vi skal. Den politiske vedtagelse i Danmark er, at vi skal have den mindste ressource ud af enhver borger, mener han.

Om få uger modtager landets kommuner en guide til, hvordan de skal håndtere ressourceforløb for syge borgere. Senere skal et rejsehold og workshops hjælpe kommunerne yderligere.

Facebook
Twitter