Sidste udløbsdato? Tjek medicinskabet for gamle piller

De færreste tjekker deres medicin for sidste udløbsdato, men det bør de måske gøre. Gamle medikamenter har nedsat virkning og kan være rene bakteriebomber.

-I gamle kapsler og piller kan virkningen være nedsat og der kan være noget bakterievækst, som man ikke vil have ind i munden. I værste fald kan man få det endnu dårligere af at indtage et gammelt medikament, fortæller apoteker Jacob Bower. (© Stock exchange)

De fleste har nok et gammelt glas hovedpinepiller og en for længst udløbet hostesaft stående.Men det kan være en rigtig god idé at få tjekket holdbarheden på husstandens medicin. Er det for gammelt, risikerer man nemlig, at der vokser bakterier i eller at virkningen er nedsat - og i værste tilfælde kan man blive endnu mere syg af at tage gammelt medicin.

Derfor tilbyder flere apoteker at du fra tirsdag og til og med torsdag kan komme forbi og få dit medicinskab tjekket.

Se listen over apoteker, der tilbyder det her.

Baktusser i salver, cremer og piller

Et af de apoteker, der tilbyder en samtale om dit medicinforbrug og hvordan du holder dit medicinskab opdateret, er Middelfart Apotek.

Apoteker på Middelfart Apotek Jacob Bower forklarer, at der er en grund til, at de fleste medikamenter har en udløbsdato. For gammelt medicin er uhensigtsmæssigt.- Der kan være sket noget kontaminering af bakterier, blandt andet i salver, og det er jo ikke godt, hvis det er beregnet til sår.- I gamle kapsler og piller kan virkningen være nedsat og der kan være noget bakterievækst, som man ikke vil have ind i munden. I værste fald kan man få det endnu dårligere af at indtage et gammelt medikament, siger Jacob Bower.

Medicinaffald kan afleveres hele året rundt

Finder man noget gammelt medicin derhjemme, skal det ikke bare smides ud med husstandens eget skrald.Gammel medicin kan skade det ydre miljø og skal derfor afleveres på apoteket, hvor det vil blive korrekt sorteret og smidt ud.

 

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk