Simon blev iværksætter: Hele verden var pludselig åben

Langt flere unge springer ud som iværksættere eksempelvis i Syddanmark.

Simon Lykke har produktionsselskabet Malstrøm - tidligere Blouge Productions. (Foto: PRIVATFOTO © PRIVATFOTO)

Lange arbejdsdage, tonsvis af papirarbejde og udsigten til en slunken bankkonto skræmmer færre ung.

I 2004 udgjorde de unge under 25 år 9 procent af dem, som sprang ud som iværksættere. Ti år senere – i 2014 - var det tal steget til 15 procent. Det oplyser Erhvervsstyrelsen.

26-årige Simon Lykke fra Odense er en af dem, der har taget springet og startet sin egen virksomhed. For fire år siden søsatte han produktionsselskabet Blouge Productions, og for ham var beslutningen let.

- Fordelen ved at starte selv er, at så er hele verden pludselig åben. Nu ligger alle muligheder fremme, man skal bare have fat i dem, siger den fynske iværksætter til DR Fyn.

Man kan vise, hvem man er

Især i Midtjylland, Nordjylland og Syddanmark er der sket en stigning. Her var der i 2014 over dobbelt så mange unge iværksættere som for ti år siden.

Region Syddanmark er et af de steder, hvor flere unge har fået mod på iværksætterlivet. (Foto: Erhvervsstyrelsen © Erhvervsstyrelsen)

I Syddanmark er tallet mere end fordoblet og sidste år startede 839 unge under 25 år deres egen virksomhed.

Tendens glæder erhvervslivet blandt andet på Fyn.

- Iværksætteri er på en eller anden måde blevet godt, spændende og noget nyt, man gør. Man kan følge sin egen passion, og man er herre i eget hus, og det er blevet trendy. Der kan man vise, hvem man er, siger Susanne Linnet Aagaard fra Fremtidsfabrikken, et iværksætterfælleskab, i Svendborg.

Først lige begyndt

Det er særligt indenfor handel, information og kommunikation, at virksomhederne skyder op. Og glæden ved iværksætterlivet er intakt, fortæller Simon Lykke.

- Jeg har kun været iværksætter i fire år, så det er stadig meget nyt, og det betyder, at det kun bliver bedre her fra. Jeg har stadig følelsen af, at jeg laver det, jeg helts vil, siger den unge fynbo.

Simon Lykke er i disse dage ved at omdøbe sin virksomhed til Malstrøm. Han har ansat sin første deltidmedarbejder og netop fået en millionaftale i hus.

Facebook
Twitter