Skolelederforening: Skattestigning kan flytte fokus fra store besparelser

Selvom Odense vil lade skatten stige, vil lederne stadigvæk have fjernet varslede besparelser på 30 millioner.

Skattestigning i Odense kan give flere penge til byens skoleelever. Men der skal også besparelser af bordet, siger skolelederne efter flere års nedskæringer. (Foto: Brian Bergmann © Scanpix)

60 skoleledere, souschefer og afdelingsledere fra Odense holdt i dag et lukket møde for at lave et høringssvar om de varslede besparelser på børn- og ungeområdet i Odense Kommune.

Men det var gårsdagens varsel om, at et rødt flertal i Odense Byråd vil hæve skatten med en procent, der kom til at fylde.

Formand for skolelederforeningen, Dorte Andreas frygter, at besparelserne på 30 millioner på børneområdet bliver glemt i de nye skatteløfter.

- Det her flytter fokus fra de meget ringe vilkår, vi har lige nu. Vi ved ikke, hvad konsekvenserne bliver af skattestigningen, fortæller hun.

Skolelederne ser gerne, at borgmester Anker Boye (S) trækker besparelserne tilbage.

- Vi vil gerne have, at Anker Boye tager ansvar nu. Han skal fjerne de omprioriteringer, så han må simpelthen i banken, siger hun.

Flemming Linnebjerg Rasmussen, der er formand for Odense Forældreorganisation bakker op om det synspunkt.

Men samtidig er han glad for, at politikerne i Odense nu har åbnet op for en diskussion om de mange nedskæringer på blandt andet børn- og ungeområdet.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på fyn@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.