Skrotdirektør forudser at Lindø genvinder fordums styrke

Det går hurtigt med at skabe flere jobs på det gamle Lindø-værft i Odense, og det får direktøren for skrotvirksomheden H.J. Hansen til at spå, at Lindø vil nå ligeså mange ansatte, som det havde, da det lukkede i 2009.

Arbejdspladser og optimisme vælter ud af den gamle skibsværftsgrund på Lindø, og det giver forhåbninger om, at værftet vender tilbage til, hvad det var engang.

Lindø har været oppe på 2600 arbejdspladser, og det er man på vej mod igen, spår administrerende direktør Jens Hempel-Hansen fra skrotvirksomheden H.J. Hansen, som holder til på havneterminalen lige uden for hegnet til Lindø Industripark.

- Efter man lukkede værftet, var det svært at se, hvad der så skulle ske med alle de medarbejdere, der blev afskediget. Men allerede nu er der 1.300 ansatte igen, så mon ikke vi når at komme op på samme antal som før lukningen. 

Hans forudsigelse bliver også bakket op af direktør i Odense Havn og Lindø Industripark, Carsten Aa. 

70 virksomheder samarbejder på Lindø

H.J. Hansen er kun en af i alt 70 virksomheder på grunden. Det er med til at skabe netværk og samarbejde, siger Jens Hempel-Hansen:

- Hvis vi for eksempel har en specialopgave med at få løftet en motor ud, så er der nogle eksperter herude, som har prøvet det mange gange. Eller hvis vi skal have transporteret nogle ting, er her transportfirmaer, som kan transportere tunge emner, som vi ikke selv kan.

Lindø-værftet lukkede i 2009 og er i dag en industripark.