Skrottet ved en fejl: Kunstværk skal genskabes af professionelle

Enighed om en løsning for genopbyggelsen af den fejlskrottede Cronhammar-skulptur i Odense.

En tilfreds Ingvar Cronhammar (t.v.) står sammen med sin advokat efter mødet med Syddansk Erhvervsskole og Odense Bys Kunstfond. (Foto: Peter Øvad Halkjær- DR Syd)

Kunstværket 'Camp Fire' af Ingvar Cronhammar skal genopbygges, og det bliver professionelle håndværkere og kunstneren selv bag roret.

Det er udgangen på det møde, som Ingvar Cronhammar, Syddansk Erhvervsskole og Odense Bys Kunstfond i dag har afholdt, efter skulpturen i sidste uge blev skrottet ved en fejl.

Det bliver Syddansk Erhvervsskole, som skal betale genopbyggelsen, der vil blive med nye materialer og med kunstneren Ingvar Cronhammar i spidsen.

Kunstværket var ejet af Odense Bys Kunstfond, men stod ved erhvervsskolens bygninger i Odense, hvor en række kommunikationsfejl mellem medarbejdere endte med, at et firma skar skulpturen i stykker.

Selvom parterne ikke fik alle detaljer på plads på mødet, så tror både Ingvar Cronhammar og hans advokat på en tilfredsstillende løsning.

- Det var et meget positivt og meget konstruktivt møde, og vi ser lyst på fremtiden nu, siger kunstneren.

Syddansk Erhvervsskole påtog sig det fulde ansvar for misforståelsen og vil gøre sit for at skulpturen genskabes et andet sted i Odense. Det glæder formanden for Odense Bys Kunstfond, Anders W. Berthelsen.

- Ærgrelsen har lagt sig, og efter mødet i dag kan jeg godt have smil på læberne. Vi skal videre i den her sag, og jeg er godt tilfreds med mødet i dag, siger han.

Han håber på, at den nye skulptur er at finde i Odenses bybillede inden for få år.

Facebook
Twitter