Skydning er godt for børn med ADHD

Forsøg viser, at skydning har en god virkning på børn med ADHD. Det styrker koncentrationsevnen.

ARKIVBILLEDE. Forsøg viser, at skydning har en god virkning på børn med ADHD. Det styrker koncentrationsevnen.

Selv om våben og urolige børn kan lyde som en dårlig kombination, så har et forsøg på 12 uger med elever, som har ADHD, fra tre fynske kommuner vist, at skydning har en god virkning på koncentrationen.

LÆS OGSÅ: Bedre hjælp på vej til ADHD-patienter

At skydning har en gavnlig virkning, er der en god grund til. Det fortæller psykolog fra Center for ADHD i Århus Lene Strårup.

- Skydning er et sted, hvor man bliver afskærmet. Man sidder i sin egen lille boks med høreværn på. Man har alle muligheder for at udnytte den fokuserede opmærksomhed. Jeg har kendt mange drenge, som har været rigtig glade for at gå til skydning, siger Lene Strårup.

Skydning giver bedre koncentrationsevne

En af eleverne, som har været med i forsøget, er Thomas Poulsgaard, som går i syvende klasse. Han har gennem skydning lært nogle metoder til at blive bedre til at koncentrere sig. 

LYT: Thomas Poulsgaard fortæller, hvordan skydning har gjort hans hverdag nemmere.

- Du får nogle instruktioner om det nede i skydeklubben, hvor du lærer at få ro med åndedræt og koncentration på at ramme skiven rigtigt, siger Thomas Poulsgaard.

Effekterne kan mærkes i hverdagen

Også uden for skolen har effekterne af skydningen kunnet mærkes. Det fortæller Thomas Poulsgårds mor, Lone Poulsgaard.

LÆS OGSÅ: Flere børn får ADHD-medicin ved en fejl

- Jeg kan mærke, at han har noget mere ro og koncentration. Han kan bedre overskue hverdagen. Han er nemmere at have med at gøre, fordi han er nemmere at få til at gøre de ting, jeg beder ham om, fortæller Lone Poulsgaard.

På landsplan har 89 elever fra fem forskellige kommuner været med i forsøget. På Fyn er det elever fra Nyborg, Odense og Svendborg Kommune, som har deltaget i forsøget.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5260cc5d6187a208b0d191ee

Facebook
Twitter