Smidt på gaden af Højesteret: Nu er Vollsmose-familie flyttet

1. maj afgjorde Højesteret, at familien kunne smides ud efter sønnens optøjer i bydelen.

Tre lignende sager kommer for landsretten i løbet af efteråret. (Foto: © Malte Kristiansen, Scanpix)

To måneder efter at Højesteret dømte en mor og hendes to hjemmeboende børn til at flytte fra deres lejlighed i Vollsmose, har familien nu efterlevet dommen og forladt boligen.

Højesteret afgjorde 1. maj, at det var i orden, da Fyns Almennyttige Boligselskab i 2015 opsagde familiens lejemål på grund af grov kriminalitet begået af en nu udeboende søn.

Sønnen var i juni 2015 med i optøjer, hvor der bl.a. blev kastet brandbomber - såkaldte molotovcocktails - efter politiet.

Familien fik en frist til 30. juni til at flytte, og det er nu sket, bekræfter kundechef i Fyns Almennyttige Boligselskab, Eva Jørgensen.

- Familien er fraflyttet stille og roligt, og der har været en fin dialog mellem familien og vores medarbejdere. Der har ikke været problematiske episoder overhovedet, så det er rigtig fint, siger Eva Jørgensen til DR Fyn.

Flere sager på vej

I landsretten fik familien i første omgang medhold med henvisning til, at selve kriminaliteten blev begået i Bøgeparken og ikke i Birkeparken, hvor familien boede.

Men Højesteret vurderede, at Vollsmose er ét samlet boligområde, og familien blev derfor sat på gaden.

Fyns Almennyttige Boligselskab har tre lignende sager om tvangsfraflytning på grund af kriminalitet på vej. De kommer for landsretten til efteråret.