Socialt udsatte har stor glæde af koncerter og festivaler: Gratis mad og gode oplevelser

I Odense er der en lang række sommerarrangementer, som hjælper hjemløse til at få mad og socialt samvær.

Blomsterfestivalen i Odense i august er et af de mange gratisarrangementer, som løber af stablen i Odense henover sommeren. (Foto: Anne Mette Thrane - DR Fyn)

Blomsterfestival, torsdagskoncerter og H. C. Andersen Festivals.

I løbet af sommeren har der været en stribe af arrangementer i Odense, som udover gode oplevelser også har gjort tilværelsen lidt sødere for de hjemløse og socialt udsatte i byens gader.

En af dem, der er socialt udsat, og som nyder godt af de mange tilbud, er Danni (som ikke ønsker at få oplyst sit efternavn).

- Jeg synes, det er ekstremt fedt, at folk kan komme og se ikke kun koncerter og sådan noget, men også alle de ting, der bliver lavet i Odense om sommeren. Folk bliver mere aktive og glade. Specielt omkring musikken, der kommer folk helt op i toppen, siger han.

Søren Thygesen, der også er socialt udsat, og i en længere periode har boet på gaden fortæller, at det især er dejligt at være sammen om at se koncerterne.

- Det er mægtig hyggeligt. Det er specielt, når man nu går på gaden. Så mødes man altid sammen i en stor gruppe. Så drikker man nogle øl og hører noget musik. Så bliver man automatisk en fest i festen, siger Søren Thygesen.

Mere mad på bordet

Men det er ikke kun gode oplevelser, som de hjemløse får ud af de mange koncerter hen over sommeren. De giver også mad på bordet.

- De ting, der bliver i overskud fra arrangementerne kommer faktisk ned på varmestuerne, hvor man så kan få det at spise, så de er rigtig glade for, at der sker så meget, fortæller Heinz Wolf, der er leder af Kirkens Korshærs dag- og natvarmestue i Odense.

Leder af Kirkens Korshærs dag- og natvarmestue er glad for, at Odense er en by med plads til alle. (Foto: Cindie Madsen - DR Fyn)

De mange arrangementer er på den måde med til at samle byens borgere, mener lederen af varmestuen.

- Det betyder faktisk rigtig meget, fordi Odense bliver lidt en by for alle. Alle de her fester og festivaler, der er i Odense, er sådan set for alle borgerne og også for de socialt udsatte, siger Heinz Wolf.

Op til arrangementer i Odense mødes lederen af Kirkens Korshærs varmestue med andre foreninger og organisationer i byen samt Odense Kommune under temaet ”En inkluderende by” for at have en god dialog og et godt fællesskab.

- Hvis der er nogle arrangementer, eller hvis der er nogle udfordringer, så sætter vi os ned og snakker om, hvordan vi skal klare det. Det gør, at Odense langt hen ad vejen er en by, hvor der er plads til alle, forklarer Heinz Wolf.

Facebook
Twitter