Søfartsmuseum har straks slået dørene op: 'Vi har efterhånden mere sprit end sprut'

Marstal Søfartsmuseum spilder ikke tiden, men har åbnet i dag.

Marstal Søfartsmuseum råder over fire bygninger med mere end 30 udstillingslokaler (Arkivfoto) (Foto: GRETHE RØNDAL CLAUSEN © Scanpix)

Fremrykningen af genåbningen betyder, at museer atter må slå dørene op fra i dag.

Et museum, der allerede har gjort det, er Marstal Søfartsmuseum på Ærø.

Og her glæder museumdirektør Erik Kromann sig til at tage imod gæsterne, som han er overbevist om "står og tripper rundt omkring i de små hjem".

- Vi har jo haft god tid til at gøre os søklare, fordi nu har vi ligget underdrejet så længe. Underligt nok har kulturen været beordet lukket ned, og det er jo netop kulturen, man har brug for i en situation som det her.

- I den tid vi har ligget underdrejet, har vi gjort os klar, så vi kan kan lukke folk ind, som hungrer efter den kultur, de har været forment så længe. Vi er ved at rigge det sidste an, og så vil det myldre ind med folk, siger Erik Kromann, umiddelbart før dørene åbnede klokken 10.

Aftale fra i aftes gør det muligt

Fremrykningen betyder, at aktiviteter som museer, teatre, kunsthaller, biografer, akvarier, zoologiske haver og botaniske anlæg allerede nu kan åbne. Den oprindelig plan var ellers, at de skulle vente til den 8. juni.

Marstal Søfartsmuseum har dog været klar til åbningen længe, og man er parat til at byde velkommen inden for de gældende regler med masser af håndsprit og skiltning.

- Vi har efterhånden mere sprit end sprut, og spritten er vi klar med, forklarer direktøren.

Erik Kromann regner med, at gæsterne selv formår at holde en meters afstand.

- Det kan folk jo selv vurdere, men vi skal nok instruere dem, siger han.

Marstal Søfartsmuseum råder over fire bygninger med mere end 30 udstillingslokaler med blandt andet over 200 skibsmodeller.