Søger om underskudsdækning for festival

International Art Festival har bedt Kerteminde Kommune om 80.000 kroner.

International Art Festival har bedt Kerteminde Kommune om 80.000 kroner til at dække underskuddet for årets kunstfestival. (Foto: Maria Larsen © DR-Fyn)

Folkene bag en stor international kunstfestival i Kerteminde - International Art Festival - har bedt kommunen om lidt over 80.000 kr. til at dække det underskud, som festivalen gav i år.

Det er tredje år, der var kunstfestival i Kerteminde, og 101 kunstnere fra hele verden udstillede rundt omkring i byen. Og kommunen havde bevilget 95.000 kroner til arrangementet.

- En af forklaringerne på underskuddet i år er, at sponsorerne ikke har givet os lige så meget i år som tidligere, forklarer en af initiativtagerne, Michael Grønlund.

- En anden forklaring kan være, at fondsmidlerne udeblev. Man støtter ikke så meget små provinsarrangementer, men mere det, der foregår i København, mener Michael Grønlund.

Spår bedre økonomi næste år

- Du har sagt, I regner med bedre økonomi næste år. Hvorfor?

Vi bliver nødt til at gøre kort proces og sige, at der ikke bliver så meget gratis mere. Der er noget, vi må tage penge for - f. eks. kataloget, siger Michael Grønlund.  

Kultur- og Fritidsudvalget i Kerteminde skal drøfte ansøgningen om at dække underskuddet på de 80.000 kr. i morgen mandag.

Facebook
Twitter