Sømændene Eddy og Søren vil have en million af Ekstra Bladet

Retssagen mod Ekstra Bladet begynder i morgen. Søren Lyngbjørn og Eddy Lopez kræver erstatning.

Søren Lyngbjørn og Eddy Lopez sad 838 dage som gidsler hos pirater i Somalia. (Foto: Simon Læssøe © Scanpix)

- Skal Eddy og Søren rådne op i Somalia?

Sådan lød Ekstra Bladets kampagne tilbage i 2012-13, mens den ærøske styrmand Søren Lyngbjørn og hans kollega Eddy Lopez i to år og 109 dage sad som gidsler i Somalia.

Men Ekstra Bladets kampagne gik over grænsen og var krænkende, mener de to sømænd. Derfor kræver de nu en erstatning af avisen på samlet en million kroner i en retssag, som begynder ved Københavns Byret mandag.

Udover en lang række overtrædelser af privatlivets fred, så var der flere problemer i Ekstra Bladets dækning, siger direktør Fritz Ganzhorn fra Søfartens Ledere.

Han mener blandt andet, at Ekstra Bladets kampagne også havde til formål at sælge aviser og skabe trafik på mediets hjemmeside.

Men den køber Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen, ikke:

- Det er den nemme sag, de kører, frem for at køre en sag mod rederiet og måske myndighederne, siger han.

Chefredaktøren mener, at bladet har hjulpet sømændene med at komme fri, og det vil Ekstra Bladet bevise i retten. Der er i alt afsat syv retsdage til sagen.

Hvis de to sømænd vinder sagen, vil de dele erstatningen med deres filippinske kollegaer, som de sad fanget med i Somalia, fortæller Fritz Ganzhorn.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på fyn@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.