Statsforvaltningen går ind i sag om Odenses ulovlige millionstøtte til privat firma

Hvad vidste borgmester Anker Boye og byrådet om den formentlig ulovlige aftale, der sikrede et privat firma millioner fra kommunen, spørger Statsforvaltningen, som nu går ind i sagen.

Odense Kommune har allerede bedt et advokatfirma om at undersøge sagen om støtte til firmaet bag Arena Fyn. Nu går Statsforvaltningen også ind i sagen og beder om svar i både den og to andre sager. (© Odense Congress Center)

Sagen om den formentlig ulovlige støtte fra Odense Kommune til det private selskab Odense Sport & Event bliver nu også en sag for Statsforvaltningen.

Kommunen har selv orienteret Statsforvaltningen om sagen, da man tidligere på ugen blev opmærksom på, at en aftale fra 2013 ifølge Advokatfirmaet Horten var ulovlig.

Og nu vil Statsforvaltningen blandt andet vide, hvad både borgmesteren og resten af kommunalbestyrelsen vidste om sagen, hvor en aftale om kommunal brug af Arena Fyn blev forlænget til trods for at kommunens jurister havde konkluderet, at det ville være ulovligt.

I et brev til kommunen, skriver Statsforvaltningen blandt andet:

- Statsforvaltningen har vedrørende sagen om Arena Fyn noteret sig fremstillingen i medierne om, at tidligere borgmester Anker Boye skulle have haft kendskab til, at en forlængelse af den omhandlede brugsaftale ville være ulovlig, men at der på trods heraf efterfølgende skete en forlængelse af aftalen.

Tilbage i 2013 forlængede kommunen en tidligere aftale, som blev indgået i forbindelse med bygningen af Arena Fyn, med fem år, selv om kommunen ikke var forpligtiget til at forlænge den.

Aftalen har betydet, at Odense Sport og Event har fået 8,5 millioner kroner i ulovligt tilskud, vurderer kommunalforsker fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Roger Buch.

Ifølge Roger Buch, som har fulgt sagen det sidste halve år, så tyder meget på, at der både er tale om ulovlig støtte og et forsøg på at lægge et røgslør ud over sagen.

Yderligere to sager undersøges

Odense Kommune har selv bedt det eksterne advokatfirmaet Kromann Reumert om at undersøge sagen. Den undersøgelse forventes færdig om en måned.

Foruden aftalen vedrørende Odense Kommunes brugsret til Arena Fyn, så ønsker Statsforvaltningen yderligere en uddybning af to andre sager om ulovlig erhvervsstøtte.

Det drejer sig om et sponsorat af robotmessen Robobusiness Europe og kommunens engagement i en dobbeltkoncert med Sting og Paul Simon i Arena Fyn.

Facebook
Twitter