Stenkast mod politikers hus: Vågnede da ruder blev smadret

Den fynske politiker Susanne Crawley har tidligere været udsat for trusler.

Truslerne og dagens stenkast får ikke Susanne Crawley til at overveje sin politiske fremtid. (Foto: Odense Kommune © Odense Kommune)

Den fynske byrådspolitiker Susanne Crawley (R) blev i morges vækket i utide, da nogen kastede sten gennem ruderne i hendes hus i Odense.

- Jeg blev vækket af en enormt høj lyd og kunne se, at der var smadret vinduer. Men jeg kunne ikke se nogen derude og ringede efter politiet, fortæller Susanne Crawley.

Hun fortæller, at der lå to sten på størrelse med en voksen mands knytnæve, og hun vurderer, at stenene er for store til, at børn kunne håndtere dem.

Politikeren, der er børn- og ungerådmand i Odense, har tidligere været udsat for trusler, så hun håber, at politiet kan opklare, hvem der står bag stenkasteriet.

- Det er selvfølgelig træls, at få smadret sit vindue og ødelagt nogle ting. Det, der fylder, er hvilken type hærværk, det er. Om det har noget at gøre med, at jeg er politiker, eller om det er tilfældigt, at det er sket her hos os, siger Susanne Crawley.

Hun deler oplevelsen på Facebook, hvor hun fortæller, hun har støvsuget glasskår op i timevis, så vinduerne kan blive klar til at tænde lys i aften for at mindes Danmarks befrielse.

Er blevet truet flere gange

Susanne Crawley er flere gange tidligere blevet udsat for trusler.

Ifølge TV2 Fyn var seneste hændelse i december sidste år, hvor en 40-årig kvinde blev idømt 12 måneders fængsel for trusler. Straffen blev dog reduceret til et halvt års fængsel i april.

I april sidste år blev en 52-årig mand varetægtsfængslet i fire uger, efter at han havde fremsat trusler mod politikeren.

Den samme mand blev også i november 2017 idømt 90 dages ubetinget fængsel for trusler mod Susanne Crawley.

Truslerne og dagens stenkast får hende dog ikke til at overveje sin politiske fremtid.

- Det er jo ikke første gang, der sker noget, så det fylder også, hvad mine børn tænker. Men jeg vil ikke finde mig i, at man ikke kan være politiker i Danmark.

- Jeg er en ordentlig politiker. Jeg skammer ikke nogen ud eller er ondskabsfuld i min tilgang til andre mennesker. Så når vi har overstået det praktiske, så fortsætter jeg med at være politiker, siger Susanne Crawley.

Hun håber dog, at politiet får opklaret, at det bare var tilfældigt hærvæk, hun var udsat for i morges.

Politiet har indtil videre ikke meget at sige om hændelsen.

- Vi har indsamlet spor og er i gang med efterforskningen, så må vi se, om det leder os til en gerningsmand, siger vagtchef hos Fyns politi Ehm Christensen.

Politiet hører gerne fra vidner, der har set eller hørt noget i området omkring Hunderupvej, Odense C.

Facebook
Twitter