Sundhedsdirektør: Vi skal tage hensyn til udkørte ambulancereddere

Region Syddanmark har taget kritikken fra ambulanceselskabet Responce til efterretning.

- Vi har lyttet til reddernes bekymringer, siger Mads Haugaard, der er konstitueret sundhedsdirektør i Region Syddanmark (© DR-Fyn)

Der skal tages højde for udkørte ambulancereddere. Sådan lyder det fra Region Syddanmark, efter redderne fra ambulancefirmaet Responce mister arbejdsglæden, fordi de skal dække hullerne i ambulanceselskabet Bios’ vagtplan.

Onsdag aften mødtes ledelsen i Responce og Region Syddanmark. Her blev det besluttet, at regionen skal lægge sig i selen for at imødekomme de frustrerede reddere.

- Vi har lyttet. Vi skal tage hensyn for reddernes bekymringer i kombination med, at vi bruger deres beredskaber, siger Mads Haugaard, konstitueret sundhedsdirektør i Region Syddanmark.

Allerede sidste år gjorde Responce regionen opmærksom på, at redderne var stærkt utilfredse med at blive sendt til Fyn eller Sydjylland for at lukke hullerne i Bios' vagtplan.

- Jo længere tid, der er usikkerhed og frustration, jo flere medarbejdere vil forlade faget. Derfor opfordrer vi til, at man hurtigst muligt finder en løsning, siger Michael Sørensen, direktør i Responce.

Region Syddanmark har ikke en tidshorisont for, hvor lang tid Responce-redderne skal hjælpe Bios, men Thyge Nielsen (V), formand for præhospitalsudvalget i regionen, vil nu have undersøgt, hvad man kan gøre ved problemet.

Kort om Bios-balladen:

  • Bios og Responce deler ambulancedriften i Region Syddanmark.
  • Det har de gjort siden 1. september 2015.
  • Allerede før driftstart blev Bios dog nødt til at købe ekstra hjælp hos Responce, fordi der var huller i vagtplanen.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på fyn@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.