Sundhedsminister drages ind i flytning af fødeafdeling

Trine Bramsen (S) stiller spørgsmål til sundhedsministeren om flytningen af Svendborg Sygehus' fødeafdeling.

Region Syddanmark vil flytte fødeafdeling fra Svendborg til Odense og give de sydfynske fødende længere køretid. (Foto: Flemming Krogh © Scanpix)

- Det virker på ingen måde rimeligt.

Sådan siger det socialdemokratiske folketingsmedlem Trine Bramsen, efter at det er kommet frem, at politikerne i Region Syddanmark overvejer at lukke fødeafdelingen på Svendborg Sygehus som led i en større spareplan.

Hun vil nu bede sundhedsminister Sophie Løhde (V) om at forholde sig til sagen.

- I sidste ende er det jo sundhedsministeren, der har ansvaret for regionernes økonomi og for at sikre, at der er penge, så man undgår, at kvinder skal køre op mod halvanden time med veer for at føde, siger Trine Bramsen.

Derfor vil hun stille sundhedsministeren et spørgsmål i sagen.

- Det giver god mening at spørge ministeren om, hvorvidt hun kan bakke op om sådan nogle forslag, som vi nu kan se, der kommer fra regionen, siger Trine Bramsen.

I forbindelse med et sparekatalog fra Region Syddanmark foreslås blandt andet, at fødeafdelingen i Svendborg flyttes til Odense, og at Nyborg og Middelfart Sygehuse lukkes. Regionen skal spare 187 millioner kroner på sundhedsområdet for at få budgettet til at hænge sammen.

Spareplanerne har fået Anders Johansson, der vikarierer i folketinget for Konservatives Mai Mercado, til at opfordre de sydfynske folketingspolitikere på tværs af partierne til at stå sammen i en kamp for at bevare fødeafdelingen i Svendborg. Den opfordring bakker Trine Bramsen op om.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på fyn@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.