Sunkne krigsskibe skal lokke turister til Sydfyn

Det skal være lettere for turister at dykke ned til fire krigsskibe fra anden verdenskrig, mener et selskab fra Sydfyn.

I fremtiden skal det være muligt at tage en dykkertur ved gamle krigsvrag fra anden verdenskrig. (Foto: Søren Olsen © Søren Olsen)

Det skal gøres mere attraktivt at dykke i det sydfynske øhav.

Derfor har udviklingsselskabet Naturturisme sendt en ansøgning til Kystdirektoratet i håb om at få en tilladelse til at lægge fortøjningsbøjer ud.

Hvis tilladelsen går i gennem, vil det blive lettere at dykke efter de fire motortorpedobåde, som har ligget på bunden ud for Valdemar Slot på Tåsinge siden anden verdenskrig.

Initiativet kan være med til at lokke dykkerturister til Sydfyn, mener Erik Pedersen, som er formand for den lokale dykkerklub Dråben.

- Vi vil meget gerne vise dem frem. Vi synes, det er Svendborgs stolthed at have sådan nogle liggende, siger Erik Pedersen til DR Fyn.

Det er ikke første gang, at Naturisme satser på vrag til dykkerturister. For halvandet år siden stod selskabet for sænkningen af Ærøs gamle færge, Ærøsund.

Kombinationen af det gamle færgevrag og de fire krigsskibe fra anden verdenskrig gør det sydfynske øhøv til et unikt dykkerlandskab.

- Vi er heldige med at have en organisation som Naturturisme, som kan gå ind og hjælpe os og gøre vores sport til noget, der er forrygende, siger Erik Pedersen.

Det bliver den lokale dykkerklub, som kommer til at stå for opsynet med bøjerne, når de kommer i vandet.

Naturturisme er ejet af fire sydfynske kommuner; Langeland, Ærø, Faaborg-Midtfyn og Svendborg.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på fyn@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.