Svendborgsundbroen er spærret efter påsejling

Al trafik på broen er indstillet på ubestemt tid, oplyser Vejdirektoratet.

  • Svendborgsundbroen er nu ved at blive undersøgt. Det var afvisningsværnet, som blev påsejlet. (Foto: © Dr Fyn, DR FYN)
  • Morgentrafikanter er fanget i kø. (Foto: © Dr Fyn, DR FYN)
  • Ærøfærgen har fået ridser i lakken efter påsejlingen. (Foto: © Dr Fyn, DR FYN)
1 / 3

Svendborgsundbroen er mandag morgen spærret, efter Ærøfærgen her til morgen har påsejlet broen. Det oplyser Fyns Politi til DR Fyn.

Vejdirektoratet oplyser endvidere, at broen er spærret på ubestemt tid. Broen skal kontrolleres af eksperter, før den vil blive åbnet for trafik igen.

Direktør for Ærøfærgen Keld Møller bekræfter, at en færge har ramt broens afvisningsværn.

Ærøfærgen har fået ridser i lakken efter påsejlingen. (Foto: © Dr Fyn, DR FYN)

- Der er kommet en bule i færgens visir i fronten. Den er nu sejlet i land, hvor den skal tjekkes, siger Keld Møller til DR Fyn.

Påsejling undersøges

Han forklarer, at det endnu er for tidligt at sige, hvornår færgen kan sejle igen, men opfordrer passagerer i at følge med på hjemmesiden.

Ingen personer er kommet noget til, lige som der ikke er trængt vand ind i færgen. Søværnets Operative Kommando og politiet er underrettet om sagen.

Det skal nu undersøges, hvad der ligger til grund for påsejlingen. Angiveligt var det den tætte tåge i det sydfynske, som er årsag til påsejlingen.

Morgentrafikanter er fanget i kø. (Foto: © Dr Fyn, DR FYN)

Legoland-tur ødelagt

En del trafikanter er blevet fanget i morgentrafikken ved broen. En af dem er Kurt Dalgaard, som holder på Tåsinge-siden.

- Broen er spærret af en politibil, som holder på tværs. Der holder fem biler foran mig, og mange er vendt rundt. Politiet siger, at de ikke kan se skaderne endnu på grund af tågen, så de tør ikke lukke nogen ud over broen, siger Kurt Dalgaard.

Han og barnebarnet var på vej til Legoland, men den tur ser ud til at blive aflyst, da broen tidligst åbner igen ved middagstid.

- Der er lidt uro på bagsædet. Men jeg tror, det må blive en anden dag, at vi tager i Legoland, siger Kurt Dalgaard.

Det var Ærøfærgen, der afgik fra Svendborg klokken 7.15, der påsejlede broen.