Syltet lystbådehavn ender nu på miljøministerens bord

Miljøminister Kirsten Brosbøl skal i samråd og svare sine folketingskolleger på, hvorfor det har taget over fem år at få godkendt Danmarks største lystbådehavn.

Admiral Marina skal bygges i det gamle færgeleje Knudshoved i Nyborg og skal have plads til 2.500 lystbåde. Det gør marinaen til Danmarks største. (Foto: Admiral Marina)

Også politikerne er nu blevet utålmodige i sagen om Danmarks største lystbådehavn, der har ventet over fem år på at blive godkendt.

Folketingsmedlem for Venstre, Erling Bonnesen, har kaldt miljøministeren i samråd for at få skred i sagen:

- Det er jo grotesk, at det har varet i flere år. Nu er der en rigtig god sag, hvor man kan få omdannet den gamle færgehavn i Nyborg til en ny lystbådehavn. Det kan skabe nye arbejdspladser, turisme, vækst og beskæftigelse, så det er bare se om at komme i gang, siger han.

Samråd kan ikke vente til Folketingets åbning

Havneprojektet Admiral Marina, der ligger i den gamle færgehavn Knudshoved i Nyborg, har siden 2009 søgt om godkendelse hos myndighederne, men det er altså stadig ikke lykkedes.

Derfor vil Erling Bonnesen ikke spilde tiden med at få sagen i samråd:

- Det er en så vigtig sag, at jeg har bedt om, at den kommer på dagsordenen i august måned, for der skal ske noget nu, siger han.

Fem års behandlingstid er "ualmindelig lang tid"

Også tidligere SF-formand og erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen undrer sig over års sagbehandling for lystbådehavnen:

- Det er ikke noget nyt, at man skal lave en lystbådehavn, hvor der tidligere har været en havn, og så synes jeg, at fem år lyder som ualmindelig lang tid, siger hun.

Annette Vilhelmsen har arbejdet for at lette det offentliges sagbehandling, og hun mener, at alle parter i sagen bør sætte sig sammen fra projektstart i stedet for at kommunikere igennem langtrukne ansøgninger og procedurer: 

- Jeg kunne godt tænke mig, at man fik set på processerne, så det var projekterne, der bliver styrende, og ikke de offentlige kontorer, siger hun.

Kystdirektoratet har nu lovet at se på sagen inden 1. september i år.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk