Tag på jobdate med din kommende chef

Tro på den danske økonomi gør, at der er flere job end tidligere på jobmessen Karrieredagene for nyuddannede.

Antallet af virksomheder og jobopslag på Karrieredagene er det største siden 2007, fortæller koordinator. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Speeddating med visitkort og CV. Det er der lagt op til i Odense i dag, hvor jobmessen Karrieredagene åbner i DOK5000.

Messen har været i Aalborg, Aarhus og Købehavn og er for nyuddannede med en længere videregående uddannelse. Her kan dimittenderne møde virksomheder, der er sultne efter arbejdskraft.

I år er der både flere virksomheder tilmeldt samt flere job på spil end nogensinde før. Det fortæller Annette Meding, der er ansvarlig for Karrieredagene.

Gang i hjulene

- I alle byer har der været flere job i spil end tidligere. Der er kommet en tro på, at der er gang i dansk økonomi, så virksomhederne ansætter flere, end de plejer, siger hun.

Det er sød musik, da seneste opgørelse fra organisationen Akademikerne (AC) viser, at hver tredje nyuddannede akademiker er ledig.

En af virksomhederne, der er på jobmessen for første gang, er Jensen Denmark A/S fra Bornholm. Her går man benhårdt efter at få ansat 12 ingeniører fra 1. september.

- Vi gør, hvad vi kan. Vi lover et fast job efter to år, hvis de har den rette baggrund og lyst til at flytte, siger Kathrine Holm Nilsson fra Jensen Denmark A/S.

Standene med virksomheder spænder bredt fra SKAT, Statens Serums Institut, Odense Kommune til Google og Aldi.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på fyn@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.