Tag selv computeren med i skole hvis du vil lære noget

Folkeskoler landet over er snart klar med netforbindelse til alle elever, så flere skal fremover have deres egne it-udstyr med. Foreningen Forældre og Samfund er ikke begejstrede.

Eleverne skal have deres egen computer eller smartphone med til undervisningen. Flere og flere folkeskoler opfordrer nu til at børnene selv medbringer it-ustyret. (Arkivfoto) (Foto: gokoroko © Freeimages)

Flere og flere elever i folkeskolen kommer til at skulle bruge deres egne bærbare tavlecomputere og smartphones i undervisningen.

Et nyt skoleår betyder nye tider og nye krav, og i Svendborg er alle børn i kommunens folkeskoler blevet opfordret til at tage deres eget it-udstyr med, og det gør de fleste. 

Og den udvikling kommer kun til at gå stærkere de næste par år over hele landet, siger konsulent i Kommunernes Landsforening Michael Hald:

- Skolerne er ved at være klar med netværk og den slags. Det betyder, at ungerne nu kan bruge deres computere i undervisningen. Jeg tror, der sker en eksplosion nu, og det vil vokse endnu mere i de kommende år, siger han.

Det er et skridt i den forkerte retning 

"Har du en computer, tablet eller telefon, som kan komme på nettet, så tag den med i skole," lyder opfordringen allerede på mange skoler. 

Forældre og Samfund er ikke begejstrede for den udvikling. Når man beder eleverne om selv at tage it-udstyr med, eller som det også hedder: 'Bring your own device', er det skridt væk fra den fri og lige adgang til undervisning i folkeskolen, mener foreningen:

- Der er alt for mange ubesvarede spørgsmål omkring it-sikkerhed, software, forsikring og erstatning, derfor er det skidt udvikling, siger formand for Forældre og Samfund, Mette With Hagensen. 

De fleste har allerede computeren med

DR Fyn har talt med et bredt udsnit af Svendborg Kommunes skoler, og der er store udsving. Men samlet set har otte ud af ti elever selv en tablet, telefon eller pc med i skole. 

På Tåsingeskolen har eleverne også taget opfordringen til sig. Dem, der ikke har en bærbar, tablet eller smartphone med, kan låne af skolen, og det gør 70 ud af 800 af skolens elever:

- I udskolingen har langt de fleste elever længe medbragt deres egen computer eller tablet. Og nu, hvor vi har indført 'Bring your own device', er det på alle årgange, at de fleste har deres eget udstyr med, siger skoleleder Kasper Føns fra Tåsingeskolen.     

 

 

Facebook
Twitter