Tatovører og frisører i fælles kamp mod chikane og afpresning

2.000 tatovører, frisører og andre odenseanske erhvervsdrivende er blevet inviteret til stormøde, der skal hjælpe med at dæmme op for bande- og rockerchikane.

Efter periode med afpresning og trusler af erhvervsdrivende i Odense skal et nyt initiativ samle politi, kommune og brancheforeninger i en fælles front mod bande- og rockergrupperinger. (Foto: Dr)

På det seneste har borgere i Odense oplevet en stigning i uroligheder med bande- og rockergrupperinger. Flere episoder, hvor det lokale erhvervsliv har fået trusler og afpresning, har blandt andet skabt utryghed blandt byens handlende.

Det har fået Odense Kommune til at samle brancheorganisationer og Fyns Politi til et møde, hvor målet er en styrket indsats mod banderne.

Borgmester i Odense Kommune Peter Rahbæk Juel (S) mener, det er vigtigt at sende et budskab til både erhvervsdrivende og rocker- og bandemiljøet.

- Vi skal vise, at der er et fællesskab, der er større end det kriminelle fællesskab, og samtidig sende et klart signal til butikkerne om, at der er hjælp at hente. Vi skal vise, det er værd at stå sammen og få anmeldt afpresning og chikane, siger han.

Hos Fyns Politi erkender man problemet og er glade for initiativet, fortæller Lars Bræmhøj, chefpolitiinspektør ved Fyns Politi.

- Vi synes, det er rigtigt at få gjort noget ved det nu. Vi har ikke et helt reelt billede af, hvor stort problemet er, men vi ved godt, at afpresning foregår. Vi har fået nogle henvendelser, der gør, at vi har en idé om, at omfanget måske er blevet større, siger Lars Bræmhøj.

På stormødet vil både politi, kommune og brancheforeninger give bud på, hvordan man kan løse problemet.

Stormødet kommer til at foregå på Odense Rådhus mandag den 20. marts, og blandt de inviterede er brancheforeninger for tatovører, frisører, restauratører og hoteldrivende.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på fyn@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.