Tatovørformand får overfaldsalarm efter han stod frem

Sagen om de odenseanske tatovører, der blev afpresset af banden Black Army, har givet formanden utrolig meget opmærksomhed - både positiv og negativ. Han fortryder dog intet.

Lars Pedersen har fået utrolig mange henvendelser fra personer i og omkring Vollsmose, der takker ham for at stå frem med sagen om afpresning. (Foto: Jesper Ottosen DR Fyn)

Ugen startede ellers stille for Lars Pedersen, formand for Professionelle Danske Tatovører, men tog en voldsom drejning, da han sendte en anmeldelse om afpresning fra banden Black Army til politiet.

Derfra rullede sagen, hvilket bød på tre anholdelser, stor mediebevågenhed, samt en overfaldsalarm, som Lars Pedersen skal have i baglommen.

Efter sagen var kommet ud i offentligheden, blev tatovørformanden kontaktet af nogen med tilknytning til Black Army på Facebook.

- Det kom som et chok for mig, men da jeg tænkte over det, så var det måske ventet. Når man stiller sig frem som en skydeskive, skal man også forvente, at der er nogen, som skyder efter den, siger Lars Pedersen.

Han har dog også fået mange positive henvendelser fra mennesker i og omkring odensebydelen Vollsmose, hvor banden ofte huserer. Beboerne har skrevet til Lars Pedersen på både mobilen, via sociale medier og kontaktet ham på gaden.

Lars Pedersen mener stadig, det var det rigtige at stå frem, og han gjorde det for Odense, tatovørerne og ham selv, fortæller han:

- Jeg fortryder det ikke, det er den eneste rigtige vej at gå. I starten var jeg ude og soppe lidt, men som ugen skred frem, endte jeg i en tsunami og aner ikke, hvor langt jeg skal svømme. Jeg ved bare, at jeg kan svømme, og jeg gør det.

På grund af den store opmærksomhed har Fyns Politi givet Lars Pedersen en overfaldsalarm, men understreger, at det ikke er usædvanligt, når man får så meget opmærksomhed i medierne, fortæller politiinspektør ved Fyns Politi Benny Linde Larsen.

- Det er en helt normalt procedure, når vi mener, der kan være tale om, at folk kan være særligt udsatte, eller som i dette tilfælde har fremkaldt sig meget opmærksomhed i pressen, siger Benny Linde Larsen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk