Tidligere Tramadol-afhængig: Det sidder stadig i kroppen

Det morfinlignende stof Tramadol vendte op og ned på Mads Mitchells verden.

Mads Mitchell fra Odense har i en årrække været afhængig af Tramadol-piller, men er nu ude af sit misbrug. (Foto: Jesper Ottosen DR Fyn)

Tandsmerter førte til, at Mads Mitchell endte ud i et misbrug af Tramadol-piller.

Han var en af de 300.000 danskere, der hvert år tager midlet Tramadol, som er en morfinlignende smertemedicin, som er blevet markedsført som et slags vidundermiddel, der tager stærke smerter uden at udvikle afhængighed.

Problemet er, at pillerne faktisk kan føre til afhængighed.

I dag er Mads Mitchell ikke længere afhængig, men afhængigheden sidder stadig i baghovedet.

- Stoffet gav en fantastisk afslappelse i kroppen til at starte med, men havde store konsekvenser for både familie- og arbejdsliv, fortæller han.

Misbruget skabte en kløft mellem Mads Mitchell og hans datter.

- Jeg kunne aldrig være tilstede 100 procent, fordi min opmærksomhed gik på, hvordan jeg kunne skaffe nye piller, siger han.

Det lykkedes ham at opretholde misbruget ved konstant at ringe til forskellige læger og få ordineret nye Tramadol-piller. Det overrasker ham, at både læger og Sundhedsstyrelsen ikke var bedre til at fortælle om stoffets vanedannende effekt.

- Jeg synes, lægerne skal informere bedre, da jeg stadig hver dag kan mærke bivirkningerne, siger han.

Mads Mitchells abstinenser fik ham til sidst til at søge hjælp hos læge og misbrugscenter, som i dag har gjort ham stoffri.

Dokumentaren 'Morfinpillens Skyggeside' bliver vist i aften kl. 20:45 på DR2. Her fortæller flere Tramadol-brugere, at de er blevet afhængige af den smertestillende pille.

Facebook
Twitter