Tidligere transportministre: Langeskov skal betjenes med IC-tog

To tidligere transportministre har været af den opfattelse, at stationen i Langeskov skulle bruges som IC-stop.

I Langeskov er de i gang med at opføre en ny station, som skal stå færdig til september. (Foto: DR FYN © DR Fyn)

Transportminister Magnus Heunicke (S) løber fra en klokkeklar aftale, når han accepterer, at DSB ikke vil bruge den nye station i Langeskov som stoppested for IC-togene.

Sådan lyder det fra Venstres Hans Christian Schmidt, der var transportminister i 2010, da aftalen om stationen i Langeskov blev indgået.

- Det må bero på en fejltagelse. En aftale er en aftale, og vi har hele tiden sagt, at der skulle stoppe IC-tog i Langeskov, og det har hans forgænger Henrik Dam Kristensen og partifælde svaret i Folketinget. Så det har vi alle sammen vidst, siger Hans Christian Schmidt til DR Fyn.

Tænkes betjent med IC tog

Venstre-manden henviser til et svar, som tidligere transportminister Henrik Dam Kristensen i 2011 gav til Enhedslistens Pernille Skipper.

Hun spurgte, om Langeskov Station kunne bruges om stop for et regionaltog. Hertil svarede ministeren:

- Jeg kan dog vanskeligt give tilsagn om at åbne Langeskov Station for regionaltog, da der ikke kører regionaltog fra Odense til Nyborg og dermed gennem Langeskov. Langeskov station tænkes derimod betjent med IC tog.

DSBs vurdering

Det er DSB, som ud fra trafikprognoser har vurderet, at kundeunderlaget i Langeskov ikke er tilstrækkeligt til at retfærdiggøre en IC-betjening. I stedet vil DSB køre med regionaltog mellem Odense og Nyborg med stop i Langeskov

Stationen i den østfynske by er i gang med at blive opført. Prisen for stationen, som bliver bygget til at kunne håndtere IC-tog, løber op i omkring 70 millioner kroner.

Derfor ryster det Hans Christian Schmidt, at ministeren nu giver DSB lov til at droppe den østfynske by som IC-stop.

- Som minister har man pligt til at lytte til eksperterne og entreprenøren. Her har DSB vurderet, at det giver mest mening at have en regional betjening, forklarer Rasmus Prehn.

Dansk Folkepartis transportordfører Kim Christiansen er på niveau med Venstre og mener, at stationen i Langeskov skal bruges til IC-stop, når den nu er bygget.

Stationen i Langeskov skal efter planen stå færdig i september i år. Der har ikke været en togstation i Langeskov siden 1970'erne.