Tilbud til gymnasieelever: ’Har du cash - har vi hash’

Ungdomsuddannelser i Odense bliver opsøgt af pushere, som via flyers og sms'er forsøger at sælge hash.

Flyers som denne florerer på ungdomsuddannelser på Fyn. (Foto: Dr Fyn © DR FYN)

’Har du cash - har vi hash’ og ’Du ringer - vi bringer’.

Hash er rykket tæt - og nogle gange helt ind - på ungdomsuddannelserne. På Tietgen Handelsgymnasium i Odense modtager eleverne flyers og sms’er med tilbud om at købe hash, som kan blive kørt ud til eleverne på gymnasiet.

Det er en udvikling, der bekymrer rektor Gitte Bargholt.

- Vi ved, at hvis man ringer bestemte steder hen, så vil det blive leveret. Vi har ikke adgangskontrol, så man kan nok få det leveret med det samme, siger Gitte Bargholt til DR Fyn.

Ansatte på gymnasiet har overhørt samtaler på gangene, hvor elever bestiller hash over telefonen, og i begyndelsen af skoleåret blev 10-12 elever sendt hjem, efter de røg hash tæt på skolen.

Ifølge undersøgelsen ’UNG Odense’, som blev offentliggjort i 2015, har 45 procent af de unge mellem 15 og 25 år i Odense prøvet at ryge hash.

De seneste år er markedsføringen af stoffet over for de unge blevet mere aggressiv, fortæller faglig leder på Behandlingscenter Odense Torben Vangsted.

- Vi oplever, at ungdomsuddannelserne meget oftere end tidligere bliver frekventerede af mennesker, som vil sælge blandt andet hash. For år tilbage var det noget, der foregik i byen, siger Torben Vangsted.

Han og rektor Gitte Bargholt frygter, at den lette adgang kan få flere til at ryge hash, som kan skade deres uddannelse og føre til en kriminel løbebane.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på fyn@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.