Tiltalt læge efter sidste retsmøde: "Det var en følelsesmæssig op- og nedtur"

Anklager vil have Svend Lings, som er tiltalt for at have medvirket til selvmord, ét år i fængsel.

Styrelsen for Patientsikkerhed har frataget Svend Lings den autorisation, han har som læge, der blandt andet giver ham ret til at udskrive medicin, fordi de mener, han er til fare for patientsikkerheden.

Anklageren i retssagen mod den pensionerede læge Svend Lings mener, det skal koste ham ét års fængsel at have hjulpet tre mennesker til at begå selvmord.

Det kom frem i byretten i Svendborg i dag, hvor anklager og forsvarer havde deres afsluttende procedurer over for dommeren.

Den pensionerede læge fra Kværndrup, som er tiltalt for i flere tilfælde at have hjulpet mennesker til at begå selvmord, var i dag til det sidste retsmøde, inden der falder dom i sagen.

- Det var en følelsesmæssig op- og nedtur, må jeg sige. Anklageren gik uventet hårdt til sagen. Til gengæld blev jeg glad og tilfreds, da jeg hørte min forsvarer holde tale, sagde Svend Lings umiddelbart efter retsmødet.

I to af de tre tilfælde, hvor Svend Lings er tiltalt, døde personen.

Svend Lings forsvarer mener ikke, at der er beviser for at dømme den pensionerede læge, og Svend Lings fastholdt i dag, at han ikke er skyldig:

- Så vidt jeg kan se, har anklageren ikke bevist, at jeg har overtrådt loven. Jeg har sådan set kun benyttet min ytringsfrihed. Jeg har rådgivet mange patienter, men jeg har kun sagt til dem, hvad man i forvejen kan læse i den selvmordsvejledning, jeg har lagt ud på internettet, siger han.

En fynsk, pensioneret psykiater er også tiltalt i sagen for i ét tilfælde at have udskrevet receptpligtig medicin, og han har tilstået.

Der falder dom i sagen onsdag den 26. september.