Tinderbox-chef jubler over solskin og tørstige gæster: Nu er vi blevet en rigtig festival

Fjerde udgave af Tinderbox Festival var præget af godt vejr, god planlægning og tørstige gæster.

Der har været strålende solskin på årets Tinderbox Festival. Og det har været godt for økonomien, fortæller festival-boss. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Martin Fält © DR og Scanpix Ritzau)

Tæt på udsolgt, glade kunstnere og bragende sol i tre dage.

Festivalchefen for Tinderbox Festival er godt tilfreds med årets festival i Tusindårsskoven i Odense.

- Vi er ganske få hundrede billetter fra totalt udsolgt, så vi er meget glade, siger Brian Nielsen på festivalens sidste dag.

Det er især det gode vejr, der har bidraget til den gode stemning på årets Tinderbox Festival, hvor solen og varmen har gjort publikum ekstra tørstige.

- Vi har været super priviligeret i år med vejret. Det er ikke normalt for en festival, at man har tre så gode dage, som vi har haft. Folk er selvfølgelig også meget tørstige, når det er så varmt, og det hjælper selvfølgelig på vores økonomi helt generelt set, siger han.

Fra pulten i 'slottet' på den populære Magicbox-scene har DJs leveret glad, elektronisk musik festivalen igennem. (Foto: Martin Fält © (c) DR)

Med fire års erfaring og forskellige justeringer mener festivalchefen, at Tinderbox nu efterhånden er blevet til en rigtig festival.

- Jo ældre vi bliver, jo mere formår vi at bygge på, og jeg synes, vi er kommet langt med at gøre det til en fuldmoden, fulddrevet rigtig festival, hvor det ikke kun er musikken. Selvfølgelig er det en stor del af det, men jeg synes også, der er rigtig meget andet, siger han.

God logistik og pæne toiletter

Den betragtning er 57-årige Hanne Christensen fra Sanderum i det sydvestlige Odense enig i. Hun har været på Tinderbox alle fire år.

- Jeg synes generelt, at der er super meget tjek på logistikken i det. Toiletterne er super pæne, og tilbuddene med musikken der er lidt noget for alle. Unge mennesker, som har en fest, og os, der er en lille smule ældre, som også har en fest ud af det. Man har været gode til at være brede i det, siger hun.

Hanne Christensen er glad for at støtte de lokale initiativer i Odense, og nyder festivalen med familie og venner. Nogle af hendes største oplevelser var Mads Langer, Carpark North og Depeche Mode. (Foto: Anne Mette Thrane DR Fyn)

Men der er også stadig mulighed for at forbedre noget ved festivalen, mener Brian Nielsen.

- Vi har lidt en udfordring med det tidspunkt, hvor vi har lagt comedy'en i, fordi der er nogle enkelte gange, hvor der er det, vi kalder ”sound bleed”, hvor lydniveuat fra den røde scene lapper over med komikerne. Det skal vi have kigget på til næste år. Det kan være, vi skal have lavet noget tømmermændscomedy, så de er noget af det første, hvor man kan købe to bajere og to panodiler for en flad pris, siger han.

Nye pusterum i skyggen

I år har et af de nye tiltag været Moonshine og Groovebox, som to nye pusterum inde i skoven.

- Vi er lykkelige over at se, at de nye ”vandhuller” som eksempelvis Moonshineområdet, som jo er helt nyt med spejlkugler og 80’er-agtig musikstil og farverige drinks, giver en speciel stemning. Det er lidt en tidslomme, og det synes jeg kan noget, siger festivalchefen.

Det nye Moonshine-område har været et populært vandhul på årets festival. (Foto: Martin Fält © (c) DR)

Det er netop i Moonshine-området, at festivalgæst Hanne Christensen holder til i de varme timer.

- Det, synes jeg, er et superfedt område. I betragtningen af, at det har været så varmt, så er det rigtig rart at kunne trække sig herind og få lidt skygge, siger hun.

Stine Baun og Kristian Jeppesen har givet hinanden en Tinderbox Festival billet i julegave for at nyde et par kærestedage uden børn. (Foto: Anne Mette Thrane DR Fyn)

To andre festivaldeltagere, Stine Baun og Kristian Jeppesen, er taget til Fyn fra Hanstholm for at deltage i festivalen for anden gang, og de sidder i den bagende sol på et tæppe midt på festivalpladsen.

- Vi har siddet på nøjagtig samme plet alle dagene, fordi vi sidder perfekt lige her lige ud for begge scener og i nærheden af en bar og i nærheden af toiletterne, siger Kristian Jeppesen og Stine Baun underbygger:

- Deres planlægning og opbygning af festivalen er helt genial, siger hun.

I planlægningen af årets program har man forsøgt at få store navne til at åbne og lukke festivalen. Torsdag aften bragede Depeche Mode igennem foran ca. 45.000 festivalgæster, og lørdag aften er det blandt andre Tiësto, som lukker festivalen.

Se Tinderbox Festival fra oven i droneoptagelserne herunder fra onsdag inden festivalen.

Facebook
Twitter