Togsammenstød i Odense: Fører af bil sigtes for alvorlig forseelse

Togene kører igen på Svendborgbanen, efter bil holdt parkeret på skinnerne.

Ingen kom noget til, da et tog i morges påkørte en tom bil på Svendborgbanen mellem Odense og Svendborg. (Foto: Nils Svalebøg © Scanpix)

Togene kører igen på Svendborgbanen, hvor trafikken har været forstyrret fredag morgen, efter at et tog klokken 04.30 påkørte en bil, der var efterladt halvvejs ude på skinnerne ved Hjallesegade i Odense.

Og det faktum, at føreren ikke kontaktede politiet, da bilen endte på skinnerne, gør, at sagen bliver set på som en alvorlig forseelse, siger Fyns Politi.

- Det ville jo være en rigtig rationel handling, når man holder sådan et sted, straks at underrette politiet eller anden myndighed, så vi kan få standset togtrafikken og taget de fornødne foranstaltninger, så der ikke sker det, der er sket, siger Lars Thede, vagthavende ved Fyns Politi.

Politiet sigter personen efter straffelovens paragraf 252, der omhandler i grov kådhed at udsætte sig selv eller andre for fare.

Hjallesegade er egentlig spærret for almindelig biltrafik på grund af vejarbejde, men alligevel er bilen kommet ind i området, hvor der kun er adgang for fodgængere og cyklister.

- Vi kan også se, at chaufføren i hvert fald som minimum er punkteret på ét dæk, idet han kører på fælgen, og at han også er punkteret på et andet dæk, og til sidst har han eller hun kørt rundt på begge fælge på det ene vognsæt, indtil bilen gik i stå, fortæller Lars Thede.

Politiet mener, at bilen er standset, hvor den er, fordi den ikke kunne køre længere.

- Da fælgene efterhånden er kørt helt op i skærmkassen, ender bilen ved togovergangen, og der forlader føreren angiveligt køretøjet, siger Lars Thede.

Bilen tilhører en ejer i det sydlige Odense og er ikke stjålet, men bilen har været udlånt til et familiemedlem. Politiet har endnu ikke fundet personen.

- Vi har selvfølgelig søgt efter føreren af bilen i området for at sikre, at der ikke er nogen påkørt, men det er ikke lykkedes endnu, siger Lars Thede.

Facebook
Twitter