Trafikkaos i over 6 timer: Nu er det slut med løb over Lillebæltsbroen

Vejdirektoratet vil ikke længere give tilladelse til, at Lillebælt Halvmarathon bliver løbet over Den Nye Lillebæltsbro.

11.000 løbere deltog i Lillebælt Halvmarathon tidligere i maj. I forbindelse med løbet blev der dannet en voldsom trafikkø, som fortsatte til efter midnat. (Foto: claus fisker © Scanpix)

Det er slut med at løbe maraton over Den Nye Lillebæltsbro.

Det har Vejdirektoratet besluttet, efter Lillebælt Halvmarathon den 6. maj gav timelange køer for trafikanter, der ville til eller fra Fyn via motorvejen.

Ifølge afdelingsleder i Vejdirektoratet, Søren Carlsen Kjemtrup, kom det bag på dem, at løbet påvirkede trafikken så voldsomt. Derfor bliver der ikke givet flere tilladelser til den slags løb fremover.

- Vi har forsøgt at gøre det mindst muligt generende for trafikanterne. Blandt andet starttidspunktet for løbet, fortæller han og fortsætter:

- Men vi må erkende, at vores forudsætninger ikke har holdt. Derudover er der risiko for uheld, som vi kan erfare, har store indvirkninger på, at folk kommer til at sidde i kø.

Vejdirektoratet peger på, at beregningerne blandt andet slog fejl, fordi bilisterne nedsatte farten for at se på løberne, og fordi der skete et uheld ved Fredericia.

Facebook
Twitter