Transportminister står fast: Broløb lukker og slukker

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) står fast på sin beslutning om, at weekendens broløb over Storebælt var det sidste.

Cirka 10.000 løb over Storebæltsbroen i weekenden. (Foto: Scanpix 2017) (Foto: Claus bech © Scanpix)

I silende regn tog tusindvis af løbere i lørdags turen over Storebælt. Og tilsyneladende for sidste gang. For transportminister Ole Birk Olesen (LA) står fast på den beslutning, han tog tilbage i juli om, at der ikke længere skal være motionsløb over broen.

Så selv om løbet i lørdags foregik uden trafikale problemer, står ministeren altså fast på sin beslutning.

- Det er positivt, at Broløbet forløb uden større trafikale problemer. Det er nemlig ofte tilfældigheder, som afgør, om det går godt, eller om der opstår trafikale problemer, som vi så det på Storebæltsbroen i 2012 og 2014, skriver Ole Birk Olesen i en udtalelse til DR Fyn.

Han påpeger, at trafikken over Storebælt næsten er fordoblet, siden den faste forbindelse åbnede i 1998. Det betyder, at konsekvenserne er vokset tilsvarende, når der sker uforudsete hændelser. Og det vil han ikke risikere, fortæller han.

(Foto: Scanpix 2017) (Foto: Claus bech © Scanpix)

En ærgerlig beslutning

Der er ellers flere, der har forsøgt at ændre på ministerens beslutning om at lukke Broløbet.

Magnus Heunicke (A), der sidder i Folketingets transportudvalg, har tidligere sagt, at det er meget ærgerligt, hvis sidste tur over Storebælt er løbet.

- Det er en fremragende dansk tradition med de her broløb, og erfaringerne viser jo, at hvis det planlægges ordentligt, så kan det afholdes uden de store gener for trafikken, siger han.

Folketingsmedlem Erik Christensen (S) har også kæmpet imod beslutningen.

- Løbet foregik uden trafikale problemer som forventet. Så det er ikke den klogeste beslutning, han har truffet, og jeg mener bestemt han bør genoverveje den, lød det fra Erik Christensen tidligere på ugen.

Der vil fremover i ganske særlige tilfælde kunne gives dispensation, som eksempelvis til danske etaper af Tour de France fortæller Ole Birk Olesen.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på fyn@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.