Triatlon får sin egen festival på Fyn

Det er ikke musik og øl, men derimod svømning, cykling og løb, der skal lokke folk til Danmarks nyeste festival.

Det er Dansk Triatlon Forbund, der har lavet den nye festival, der endnu ikke har fået et navn. (Foto: ERik Refner © Scanpix)

Svømning, cykling og løb.

En triatlon-cocktail, der er populær i Danmark. Så populær at Dansk Triatlon Forbund nu vil dedikere en hel festival til sporten. Den nye triatlonfestival skal ligge på Fyn, og efter planen skal den løbe af stablen til sommer, fortæller Morten Fenger, der er direktør og sportschef i Dansk Triatlon Forbund, .

- Vi vil lave triatlon-sportens svar på Ringe Festival, så vi kan lokke hele atletikfamilien Danmark til Fyn, siger han.

Festivalen er opvarmning til 2018, hvor Fyn skal lægge vand og veje til fire verdensmesterskaber i triatlon. Men Morten Fenger håber, at festivalen gror fast.

- Vi satser på, at det bliver en tilbagevendende festival, hvor alle med interesse eller erfaring for sporten kan komme forbi, siger han.

På festivalen vil der være danske mesterskaber i flere forskellige triatlondiscipliner blandt andet Cross Triatlon og holdtriatlon med hold på tre til fire mand.

Samtidig lokker Dansk Triatlon Forbund med sideevents som familietriatlon, en ungdomstræningslejr og træningskurser.

- Man skal kunne tage sine børn, ægtefælle eller venner med og få en god festival. Man kan være social, træne eller blive klogere på en messe. Der er mange muligheder, siger Morten Fenger.

Triatlonfestivalen kommer til at foregå flere forskellige steder på Fyn. Den begynder 30. juni og varer i fire dage.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på fyn@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.