Trods advokatskænderier: Forholdet mellem regionen og Bios er godt

Hverken Region Syddanmark eller Bios mener, at forholdet har lidt skade trods interne stridigheder.

Selvom Region Syddanmark og Bios' advokater i interne skriverier har gået hinanden på klingen i flere måneder, så mener begge parter, at forholdet mellem dem fortsat er godt. (Foto: claus fisker © Scanpix)

Siden 1. september 2015 har ambulanceselskabet Bios haft ansvaret for ambulancedriften i store dele af Region Syddanmark.

Udadtil har selskabet haft regionens fulde opbakning trods store problemer med at stille med det aftalte antal ambulancer.

Men en aktindsigt, som DR Fyn og Fyens Stiftstidende har fået viser, at parterne dog indadtil har diskuteret situationen heftigt.

Og regionens advokat, Kammeradvokaten, har på regionens vegne udtrykt bekymring samt luftet muligheden for at ophæve samarbejdet.

Men trods de interne uenigheder, afviser begge parter, at forholdet mellem dem har lidt skade.

- Vi har på intet tidspunkt manglet information fra Bios. De har hele tiden været meget åbne over for os. Men det er klart, at er man i et så sprængfarligt felt juridisk, så er vi nødt til at bruge Kammeradvokaten, så vi er på juridisk sikker grund. Men vi har ikke været tæt på at ophæve kontrakten, siger formand for Præhospitaludvalget i regionen, Thyge Nielsen (V).

Naturlig interesse

Hos Bios føler direktør Morten Hansen heller ikke, at regionen har været unødigt kritisk.

- Når man oplever udfordringer med bemandingen, så er det naturligt, at regionen stiller større krav til orienteringen fra os. Jeg oplever dialogen med regionen som både konstruktiv og samarbejdsvillig, og det er helt naturligt, at begge parter har haft advokater inde over, når det har drejet sig om kontrakten, siger han.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på fyn@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.