Tumult ved introfest

Gymnasierektor vil melde festarrangører til politiet, efter at hundredvis af unge gik forgæves til fest.

En introfest for unge skoleelever, der kaldte sig "Den officielle introfest", endte i kaos.

Hegn, der blev væltet, lange køer og postyr. Unge, som blev afvist ved døren, selv om de havde købt gyldige billetter. Sådan var situationen forrige lørdag, da en fest, der kaldte sig "Den officielle introfest" blev afholdt i Odense.

- Der var omkring tusind mennesker, der stod ude foran, og der var mas og skub over alt. Vagterne var meget voldelige, fortæller Jeppe og Martin, der går på Glamsdalens Idrætsefterskole.

De to drenge blev afvist ved festen, fordi der var alt for mange deltagere. De havde ligesom flere end 2000 unge fra 10. klasse, gymnasiet eller andre ungdomsuddannelser på Fyn købt billetter til det, som de formodede var en officiel introfest. Men det var småt med det officielle, og efter festen er arrangørerne umulige at få fat i for de mange unge, der gerne vil have deres penge tilbage.

Vil politianmelde

- Vi vil gerne have refunderet vores billetter, hvis vi kunne det. Vi har prøvet lidt forskellige e-mails og facebooksider, men de har slet ikke svaret, forklarer Jeppe og Martin, der ikke tør stå frem med efternavn af frygt for, hvad arrangørerne af festen kan finde på.

Festen kaldte sig for ”Den officielle introfest” og opfordrede på facebook skoleelever til at melde deres skole til festen. Det har efterfølgende fået rektor på Mulernes Legatskole i Odense, Torben Jakobsen, til også at kontakte arrangørerne. Forgæves.

- Det er groft, hvad der står på den hjemmeside, for vi har bestemt ikke tilmeldt os den fest. Det kunne vi ikke drømme om, siger Torben Jakobsen.

- Jeg føler mig provokeret og irriteret, og jeg har forsøgt at gå ind på siden og skrive til folk efterfølgende. Men man kan ikke komme igennem, og man kan ikke finde ud af, hvem der står for siden. Jeg har skrevet til dem, at jeg påtænker politianmeldelse, fordi det her det er så groft. Vi har intet med det her at gøre, og det har de øvrige skoler heller ikke.

En god sag

Nu vil Torben Jakobsen som formand for fordelingsudvalget på Fyn nævne sagen for sine rektorkolleger og opfordre dem til også at reagere. Og han kan ifølge jurist Lea Markersen fra Forbrugerrådet Tænk have en god sag:

- Det er ikke i sig selv et problem, når skolernes navne ikke står skrevet på på forhånd, og det er eleverne selv, der går ind og tilmelder deres egen skole. Men i annoncen står der også ”introfest – den officielle”. og det er uden, at arrangørerne har et egentligt samarbejde med skolerne, så det kan jo have karakter af at være vildledende og være i strid med god markedsføringsskik, siger Lea Markersen.

Til gengæld ser det noget mere skidt ud for Jeppe og Martin. Det bliver vanskeligt for dem og andre unge, at få refunderet deres billetter.

-Hvis ikke de kan finde festarrangøren, så kan det være svært for dem at få deres penge, selv om de har ret til det. Derfor er det vigtigt, når man handler på nettet, at man finder ud af, hvem det egentlig er, man handler med. Så man kan finde dem bagefter, hvis der er noget, der går galt, siger Susanne Bager, der er souschef i konkurrence- og forbrugerstyrelsen.

DR Fyn har også forgæves forsøgt at komme i kontakt med arrangørerne af "Den officielle introfest". Ifølge en hjemmeside for arrangementet var 2797 unge tilmeldt festen. Lokalerne, festen blev holdt i, er kun godkendt til 650 personer.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk