Tvivlsom millionstøtte fra Odense Kommune til OB-ejer

Odense Kommune har ulovligt sendt 12,5 millioner kroner i favnen på Odense Sport & Event.

- Meget tyder på, at aftalen er indgået på en måde, som ikke er i overensstemmelse med reglerne, siger Peter Rahbek Juel (S), borgmester i Odense Kommune. (© Odense Congress Center)

Advokatfirmaet Horten vurderer, at Odense Kommune tilbage i 2013 sandsynligvis har indgået en ulovlig aftale med Odense Sport & Event om brugsretten til Arena Fyn.

Sådan skriver Odense Kommune her til aften i en pressemeddelelse.

Tilbage i 2013 forlængede kommunen en tidligere aftale, som blev indgået i forbindelse med bygningen af Arena Fyn, med fem år, selv om kommunen ikke var forpligtiget til at betale mere.

Forlængelsen af aftalen kan ifølge kommunens advokat være helt eller delvis ulovlig.

- Meget tyder på, at aftalen er indgået på en måde, som ikke er i overensstemmelse med reglerne, siger Peter Rahbek Juel (S), borgmester i Odense Kommune.

Også stadsdirektør Stefan Birkebjerg Andersen erkender, at aftalen ikke følger reglementet.

- Vores vurdering er, at aftalen sandsynligvis er i strid med statsstøttereglerne, siger han.

Forløb skal kortlægges

Aftalen har betydet, at Odense Sport og Event har fået et ikke mindre end 8,5 millioner kroner i ulovlig tilskud, vurderer kommunalforsker fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Roger Buch.

- Der er tilsyneladende tale om en ulovlig foræring af et tocifret millionbeløb fra Odense Kommune til Odense Sport & Event.

Aftalen blev ifølge Odense Kommune forlænget, efter at Odense Sport & Event, som er ejet af den fynske rigmand Niels Thorborg, havde henvendt sig til kommunen med henblik på at forlænge den femårige aftale om grundlejebetaling for Arena Fyn til en pris på 2,5 millioner kroner per år i minimum fem år.

- Det er måske ikke så overraskende. Det lægger sig fuldstændigt i forlængelse af de andre sager der har været, hvor Odense Kommune også har støtte Odense Sport & Event og formegentlig også den lokale superligaklub OB, siger Roger Buch.

Jurister på sagen

Ifølge aftalen, der blev indgået, endte betalingen på 1,7 millioner kroner plus et årligt sponsorat til Odense Sport & Event på 800.000 kroner.

Odense Kommune har nu bedt advokatfirmaet Kromann Reumert om at kortlægge det faktiske forløb op til underskrivelsen af aftalen.

Hos Odense Sport & Event er direktør Ole Bang Nielsen uforstående over for Odense Kommunes vurdering. I en pressemeddelelse siger han:

- Odense Kommune forlængede den allerede eksisterende aftale om Arena Fyn. Derfor har vi på intet tidspunkt haft grund til at stille det mindste spørgsmål ved aftalen. Vi har nu bedt vores jurister gå i gang med at undersøge det nærmere, og så tager vi naturligvis en dialog med Odense Kommune, så vi forhåbentligt får en hurtig afklaring.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter