Tyske reddere koster Bios millioner

Det koster mellem 6,7 og 7,2 millioner kroner at lære tyske Bios reddere i dansk.

Tyske Bios-reddere lærer dansk, inden de skal ud og køre ambulance. (Foto: Dr Fyn © DR FYN)

Ambulanceselskabet Bios har ikke kunnet skaffe reddere nok til at bemande sine ambulancer i Region Syddanmark, da selskabet overtog driften 1. september.

Derfor har Bios rekrutteret 90 tyske reddere, men inden de kan køre i Danmark, skal de igennem et intensivt sprogkursus, og det koster.

I alt koster det 75-80.000 kroner at omskole en tysk redder til en dansk ambulance, og derfor bliver den samlede regning til Bios mellem 6,75 og 7,2 millioner kroner.

Ifølge HR-chef i Bios, Jan Christian Klampe, havde selskabet helst været foruden en ekstra regning.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at vi gerne havde set, at der var flere danske reddere i regionen, som havde søgt ansættelse hos os. Når det er sagt, så er vi rigtig glade for de tyskere, som har søgt ansættelse, siger han.

Pengene er godt givet ud

Han forventer, at pengene er godt givet ud på længere sigt.

- Set over en 10-årig periode tror vi bestemt på det. Det koster også at rekruttere en dansk redder, men det er klart, at der er ekstra omkostninger med sprogtræning og indskoling, siger HR-chefen.

Udover ekstraudgifter til tyske reddere har Bios også brugt ekstra kroner til sjællandske reddere, som får et særligt transporttillæg.

Bios lever fortsat ikke helt op til kontrakten med regionen. Det løses ved at købe ekstra ambulancer hos konkurrenten Responce.

Bios regner med at have alle de 550 reddere, selskabet skal bruge, i begyndelsen af det nye år.