Udkantskommuner vil også have de hurtige internetforbindelser

Flere kommunale projekter skal forsøge at få de hurtige internetforbindelser bredt ud til alle landets afkroge.

Nu vil udkantskommunerne ikke længere finde sig i langsomme internetforbindelser. (Foto: MidtVest Bredbånd © DR Midt & Vest)

Kommunerne er selv begyndt at tage affære, når de er blevet trætte af alt for langsomme internetforbindelser. 

Det viser en undersøgelse, Dansk Energi har lavet i 39 udkantskommuner.

Det står værst til på Langeland

Syv af de 39 kommuner i undersøgelsen har lavet en kommunal strategi eller har sat initiativer i gang for at få bedre dækning, og flere er på vej. Det er en tendens, som Dansk Energi kalder et nybrud i dansk telepolitik.

På Langeland har øens politikere i frustration over, at der ikke sker noget fra statens side, sat Aalborg Universitet til at undersøge øens internetdækning.

Det sker fordi, at Langeland er et af de steder i landet, hvor det står værst til med internetforbindelserne.

Borgmester vil have landspolitikere til at vågne op

- Nu har vi fået lavet en uvildig undersøgelse, der bekræfter problemet, det må få landspolitikerne til at vågne op, siger Langelands borgmester Bjarne Nielsen (V).

Undersøgelsen viser, at Langeland er en af de ti dårligst stillede kommuner i landet, når det gælder internetforbindelser. 

På landsplan har 96 procent af danskerne mulighed for at få en 30 mbit forbindelse. På Langeland er der langt op til de hurtige hastigheder. I Humble på Sydlangeland og i Tranekær på Nordlangeland er det under en procent, der har adgang til en hurtig internetforbindelse.

Langt hovedparten af de 31 kommuner mener ifølge Dansk Energis undersøgelse, at hurtigt bredbånd er ”meget vigtigt” for at tiltrække nye virksomheder til de mindre befolkede områder af deres kommune.