Undren i Odense: Bum, så dukker der lige 20 mio. kroner op

Panderynker hos borgerlige politikere i Odense, efter det i aftes på blot en halv time lykkedes at få dækket et hul på 20,2 millioner kroner.

Frustrerede Odense-forældre demonstrerede forud for genåbningen af budgettet i Odense. (Foto: Charlotte Flyvbjerg DR Fyn)

På blot en halv time lykkedes det politikerne i Odense at finde hele 20,2 millioner kroner, der skal dække hullet i budgettet i børn- og ungeforvaltningen.

Pengene er fundet i borgmesterforvaltningen, og byrådsmedlem Kristian Guldfelt (K) undrer sig over, at pengene ikke er dukket op noget før.

- Gang på gang har borgmesteren sagt, der ikke er flere penge at komme efter. Og bum, så dukker der 20 millioner kroner op. Jeg har mistet tilliden. Jeg vil ikke engang låne ham min cykel, siger han.

Også Venstres Jane Jegind udtrykker overraskelse over, at borgmester Anker Boye (S) så let kunne finde over 20 millioner kroner.

- Det var jo dejligt, men på den anden side kunne vi have undgået en masse bekymringer hos en masse forældre og ansatte, hvis han havde fortalt os, at han sad på penge, han ikke havde brugt til noget, siger hun.

Borgmesteren selv afviser dog, at han har puttet med pengene.

- Det er penge, som ligger der, og som byrådet er fuldt ud oplyst om, siger han.

Og hans politiske ordfører Peter Rahbæk Juel (S) uddyber:

- Muligheden er opstået, efter det i sidste uge kom frem, at der er flertal for en skattestigning i Odense i 2017. Der er en verden til forskel på, at vi skal finde penge én gang eller hvert år fremover.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på fyn@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.